Πώς να μη μαυρίσει το κομμένο μήλο ή αχλάδι: Μυστικά που ούτε φαντάζεσαι

 

mother-and-daughter-smiling


Τα καλύτερα τιπς για το κομμένο μήλο ή αχλάδι: Πώς θα το κόψεις, πως δεν θα μαυρίσει, πώς θα το έχεις μαζί σου φρέσκο και λαχταριστό.

Είναι υγιεινά και νόστιμα: Μήλο ή αχλάδι:  μάθε πώς θα πάρεις ένα κομμένο φρούτο μαζί σου στη δουλειά ή πως θα το πάρει το παιδί στο σχολείο χωρίς να μαυρίσει;

Πώς θα κόψεις ομοιόμορφα το μήλο σου

Η λύση είναι ένας τεμαχιστής μήλου που απομονώνει το κομμάτι με τα κουκούτσια και κόβει το μήλο σου σε ομοιόμορφες φέτες με μία κίνηση, ένα βολικό και φτηνό gadget που θα βρεις σε πολλά καταστήματα με είδη κουζίνας.

Οι μεγαλύτερες φέτες είναι ιδανικές για να τις τρως μαζί με φιστικοβούτυρο ή για να τις καραμελώσεις!

Οι πιο λεπτές φέτες είναι εξαιρετικές για σνακ και για πιατέλες φρούτων.

 

Ωραία, τις έκοψες, πώς δεν θα μαυρίσουν;

Το πρόβλημα είναι πως τα μήλα και τα αχλάδια οξειδώνονται και μαυρίζουν μέσα σε λίγα λεπτά αφού κοπούν και εκτεθούν στον αέρα. Παρότι η γεύση τους δεν αλλάζει, όταν μαυρίσουν δεν είναι τόσο ελκυστικά.

Τι μπορείς να κάνεις;

*Μούλιασε το μήλο ή το αχλάδι σου σε ένα από τα παρακάτω διαλύματα για 5 λεπτά. Το βασικό συστατικό τους είναι το κιτρικό οξύ το οποίο προλαμβάνει την οξείδωση (μαύρισμα).

* Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και λεμόνι. Αυτό είναι καλύτερο απ’ το να στύψεις κατευθείαν λεμόνι επάνω στο κομμένο φρούτο, εκτός κι αν δεν σε πειράζει να έχει το μήλο σου λεμονάτη γεύση. Ανάμιξε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού για 1 φλ. νερό.

 

* Βάλε τα σε ένα μπολ με κρύο αλατισμένο νερό. Όχι πάρα πολύ αλάτι όμως γιατί θα επηρεάσει τη γεύση του φρούτου. Διάλυσε ½ κ.γ. αλάτι ανά 4 φλ. νερό.

* Μούλιασε τα φρούτα σου σε ένα μπολ ανθρακούχο αναψυκτικό με λεμόνι ή λάιμ. (Σημείωση: Τα περισσότερα αναψυκτικά περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά και πολλή ζάχαρη, οπότε δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή… ωστόσο λειτουργεί.)

* Μούλιασε τα φρούτα σου σε ένα μπολ με νερό και μέλι. Χρησιμοποίησε 2 κ.σ. μέλι για κάθε 1 φλιτζάνι νερό.

 

Θέλεις κι άλλες ιδέες;

* Μούλιασε τα φρούτα σου σε ένα μπολ με κρύο νερό όπου θα διαλύσεις μία αναβράζουσα βιταμίνη C, 1 ανά 1 φλ. νερό.

*Μούλιασε τα φρούτα σε ένα μπολ με μηλόξιδο και χυμό λεμονιού. Το μηλόξιδο ενισχύει το άρωμα του μήλου ενώ ισορροπεί/αραιώνει το λεμόνι. Χρησιμοποίησε ½ φλ. μηλόξιδο ανά ¼ φλ. χυμό λεμονιού.

* Βάλε τα μήλα σου χυμό ανανά ή συνδυασμό χυμού ανανά και λεμονιού. Χρησιμοποίησε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού για κάθε 1 φλ. χυμό ανανά.

* Και το πιο απλό: βούτηξε τα φρούτα σου σε σκέτο ανθρακούχο νερό!

 

Και αφού προετοίμασες τα φρούτα σού, στράγγισέ τα και φύλαξέ τα σε ένα σακουλάκι με zip. Θα εντυπωσιαστείς από το πόσο τραγανά και φρέσκα θα παραμείνουν.

Ο χρόνος ζωής τους με αυτό τον τρόπο διαφέρει ανάλογα με το είδος και το πόσο φρέσκα ήταν τα φρούτα σου, πάντως μπορεί να φτάσει έως και μία εβδομάδα!


Πηγή: shape.gr

Image courtesy of Suat Eman at FreeDigitalPhotos.net

``````