4 τροφές που «σαρώνουν» το περιττό λίπος

 

 

mother-and-daughter-smiling

 

 

Αυτές οι τέσσερις τροφές κυριολεκτικά σαρώνουν την περίσσια λίπους από το σώμα σας. Δεν είναι μόνο νόστιμες και υγιεινές αλλά επιπλέον έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε χορτασμένοι και παράλληλα να σας αδυνατίσουν. 

Το μυστικό τους είναι ότι μπορούν να αυξήσουν το δυναμικό καύσης λίπους, αυξάνοντας τον μεταβολισμό σας.Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι τροφές:

 

Αγγούρι

Τα αγγούρια περιέχουν λιγότερες θερμίδες και χορταίνουν επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Είναι, επίσης, ευεργετικές πηγές θείου και πυριτίου, τα οποία διεγείρουν τους νεφρούς για να καθαρίσουν τα απόβλητα, όπως το ουρικό οξύ. Η άρση αυτών των αποβλήτων μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση του λίπους από τα κύτταρα.

 

Καρότα

Τα καρότα περιέχουν έναν τύπο βιταμίνης Α που ονομάζεται καροτένιο και βοηθά στη διαδικασία καθαρισμού του λίπους. Ο μεταβολισμός αυξάνεται, καθώς το καροτένιο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α κατά τη διαδικασία της πέψης. Αυτή η αντίδραση προωθεί την απομάκρυνση των εναποθέσεων λίπους. Τα καρότα είναι επίσης μια πηγή φυτικών ινών που προωθούν την απομάκρυνση των προϊόντων αποβλήτων από το σώμα. Προσθέστε τα καρότα στη διατροφή σας, τρώγοντάς τα ωμά ή μαγειρεύοντάς τα στον ατμό.

 

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο μπορεί να σαρώσει της εναποθέσεις λίπους δρώντας ως διουρητικό. Ένα διουρητικό είναι μια ουσία που βοηθά στη διάσπαση του λίπους και στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες. Οι εναποθέσεις λίπους συχνά καθαρίζονται ή διασπώνται καθώς τα υγρά αποβάλλονται από το σώμα. Το μηλόξυδο περιέχει μηλικό οξύ και γίνεται από τα μήλα γεγονός που βοηθά στην λειτουργία της απομάκρυνσης των εναποθέσεων λίπους. Η διαδικασία ζύμωσης προωθεί επίσης το συνδυασμό των οξέων με αλκαλικά άλατα και στοιχεία για την παραγωγή καθαρών κυττάρων. Το μηλόξυδο μπορείτε να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας προσθέτοντάς το στη σαλάτα σας.

 

Ντομάτες

Τα οξέα που βρίσκονται σε λαχανικά όπως οι ντομάτες, βοηθούν να απελευθερωθεί το νερό από τα νεφρά και να αυξηθεί ο μεταβολισμός. Οι ντομάτες επιτρέπουν στα νεφρά να καθαρίσουν και να απελευθερώσουν τα υγρά και τις εναποθέσεις λίπους. Για καλύτερα αποτελέσματα, προσθέστε τις ντομάτες στις σαλάτες, στις σάλτσες ή στο φαγητό συνολικά.

 

 

 

 

Πηγή: newwoman.gr

 Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

``````