Χαμηλός μεταβολισμός – Τροφές για ενίσχυση

 

mother-and-daughter-smiling

 

 

Μήπως ο χαμηλός μεταβολισμός σας χρειάζεται άμεσα ενίσχυση; Καθημερινά έχουμε ανάγκη από τροφές οι οποίες θα διατηρήσουν τον μεταβολισμό μας στα φυσιολογικά επίπεδα με συνέπεια την αναζωογόνηση των κυττάρων και την σωστή λειτουργία του οργανισμού. Το σώμα μας έχει κάποιες βασικές λειτουργίες και ένας «καλός» μεταβολισμός επιτρέπει να γίνουν σωστά. Ενισχύοντας, λοιπόν, τον χαμηλό μεταβολισμό μας ουσιαστικά επιτρέπουμε στα κύτταρα μας να αναπτύσσονται φυσιολογικά και στον οργανισμό μας να διατηρείται υγιή. Επίσης ένας χαμηλός μεταβολισμός δεν επιτρέπει στον οργανισμό μας να κάνει τις απαραίτητες καύσεις.

Χαμηλός μεταβολισμός – Τροφές για ενίσχυση

 

1)Σαλάτες

Η πρόσληψη φυτικών ινών φαίνεται πως είναι σε θέση να ενισχύσει τον χαμηλό μεταβολισμό μας. Έτσι καλό είναι καθημερινά να καταναλώνουμε σαλάτες πλούσιες σε φυτικές ίνες.

2)Προϊόντα ολικής άλεσης

Μπορούμε να εμπιστευτούμε τα προϊόντα ολικής άλεσης για να επαναφέρουμε τον χαμηλό μεταβολισμό μας στα επιθυμητά επίπεδα. Για παράδειγμα, καταναλώστε δημητριακά ολικής άλεσης στο πρωινό σας, απολαύστε ως σνακ μία μπάρα δημητριακών ολικής, καθώς επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε το άσπρο ψωμί με το ψωμί ολικής άλεσης. Επιπλέον μία ακόμη καλή επιλογή είναι τα ζυμαρικά ολικής άλεσης τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε ένα εύγευστο γεύμα για ενίσχυση του μεταβολισμού.

3)Καυτερά

Η καυτερή πιπεριά, το τσίλι και κάποιες πικάντικες γεύσεις εκτός από τη νοστιμιά στο πιάτο σας θα βοηθήσουν σημαντικά στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας. Δεν χρειάζεται να «κάψετε» το στομάχι σας για να πετύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε απλά κάντε λίγο πικάντικο το γεύμα σας, όσο βέβαια το αντέχετε!

4) Βρώμη

Η κατανάλωση βρώμης και ο χαμηλός μεταβολισμός μπορούμε να πούμε πως είναι ορκισμένοι εχθροί! Αν θέλετε, λοιπόν, να τον αυξήσετε προσθέστε την βρώμη στην διατροφή σας. Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα γευστικό και γεμάτο ενέργεια πρωινό με νιφάδες βρώμης! Συνοδέψτε τα με φρούτα για περισσότερη γεύση και αν προτιμήσετε μούρα και μήλα θα έχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Την βρώμη, όμως μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και στον κιμά αντικαθιστώντας το ψωμί και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Γενικότερα, τα φρούτα, τα λαχανικά αλλά και τα ψάρια μπορούν να αυξήσουν τον μεταβολισμό σας και να νιώσετε την ενέργεια που σας προσφέρουν στο σώμα σας! Ακόμη ακολουθήστε την μέθοδο των 5 μικρών γευμάτων μέσα στην μέρα και με τις σωστές επιλογές στην διατροφή σας θα δείτε τον μεταβολισμό σας να εκτοξεύεται στα ύψη απολαμβάνοντας όλα τα θετικά που συνεπάγονται.

Χαμηλός μεταβολισμός – Άσκηση

Η άσκηση κρίνεται απαραίτητη αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον μεταβολισμό μας σε φυσιολογικά επίπεδα. Μπορεί μέχρι τώρα να είχατε συνδέσει την άσκηση μόνο με την απομάκρυνση των περιττών κιλών αλλά είναι καιρός να την εντάξετε στην καθημερινότητά σας ώστε να ενισχυθεί ο χαμηλός μεταβολισμός σας μέσω αυτής και να νιώθετε ευεξία και γεμάτες ενέργεια! Ουσιαστικά αυτό που λέμε «καλός» μεταβολισμός θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε τις καύσεις σας. Επιλέξτε τον τρόπο άσκησης που σας αντιπροσωπεύει και γρήγορα θα καταλάβετε πόσο απαραίτητη είναι για την υγεία, την καλή ψυχολογία και γιατί όχι και την εμφάνιση άλλωστε όλα συνδέονται άμεσα μεταξύ τους.

Έτσι καταλαβαίνουμε πως ο εμπλουτισμός της διατροφής μας με τις κατάλληλες τροφές αλλά και η άσκηση είναι το Α και το Ω για να ενισχύσουμε τον χαμηλό μεταβολισμό μας!

 

 

 

dynamikhgynaika.gr

photo of nenetus ar freedigitalphotos.net

``````