5 απολαυστικές συνταγές για γλυκά ψυγείου

 

Σοκολατένιο γλυκό με πτι μπερ

 

 

Πολύ νόστιμο, αφράτο, σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα και λικέρ. Είναι γλυκό ψυγείου, δροσερό και τόσο ανάφρο, σαν μους.

Προετοιμασία: 20 λεπτά και 10 ώρες αναμονή | Μαγείρεμα: 10 λεπτά | Σύνολο: 30 λεπτά και 10 ώρες αναμονή
Συνταγή για: 12 μερίδες

Υλικά συνταγής:
Σκούρα σοκολάτα: 300 γρ. (60% κακάο τουλάχιστον)
Αυγά: 3 μεγάλα
Ζάχαρη: 75 γρ.
Λικέρ κρέμα καφέ: 100 ml
Κρέμα γάλακτος: 400 γρ. (35% λιπαρά)
Πτι μπερ μπισκότα: 200 γρ.
Τριμμένη σοκολάτα: 2 - 3 κουταλιές για γαρνίρισμα

Οδηγίες:
1. Στρώνετε μια στενόμακρη φόρμα κέικ (περίπου 10 Χ 25 εκ.) με λαδόχαρτο στον πάτο και τα τοιχώματα.
2. Σπάτε σε κομμάτια την σοκολάτα και την βάζετε σε μπαιν μαρί να λιώσει.
3. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την κρατάτε κατά μέρος.
4. Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε και το λικέρ καφέ. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγη - λίγη την λιωμένη σοκολάτα, χτυπώντας το μείγμα σε χαμηλώτερη ταχύτητα. Τέλος προσθέτετε την σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να ενσωματωθεί στο μείγμα.
5. Ρίχνετε μερικές κουταλιές από το μείγμα στην φόρμα, να σκεπαστεί καλά ο πάτος. Αραδιάζετε από πάνω μπισκότα. Ρίχνετε κι άλλη σοκολάτα. Ξανά μπισκότα κοκ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
6. Σκεπάζετε την φόρμα με μεμβράνη τροφίμων και την βάζετε στο ψυγείο για 10 ώρες. Την βγάζετε, την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και γαρνίρετε με την τριμμένη σοκολάτα.

Πηγή: www.radicio.com

 

Υπέροχο γλυκό ψυγείου με μπισκότα όρεο και κρέμα σοκολάτας και βανίλιας

Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με μπισκότα όρεο και κρέμα σοκολάτας και βανίλιας. Μια συνταγή για ένα φανταστικό γλυκό για να εντυπωσιάσετε την οικογένειά σας και τους επισκέπτες σας.

Υλικά συνταγής

  • 450 γρ. σε μπισκότα Oreo σπασμένα
  • 6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • 240 γρ. cream cheese
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο συμπυκνωμένο
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 250 γρ σαντιγί
  • 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 125 ml σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύετε τα μπισκότα με το βούτυρο. Τα προσθέτετε σε ένα πυρέξ δημιουργώντας ένα παχύ υπόστρωμα για βάση του γλυκού σας.
  2. Χτυπάτε ελαφρά το cream cheese προσθέτοντας σιγά σιγά το ζαχαρούχο. Προσθέτετε τη βανίλια και την σαντιγί.
  3. Χωρίζετε το μείγμα σε δύο ξεχωριστά μπολ. Στο ένα μπολ προσθέτετε την σοκολάτα και τον καφέ. Απλώνετε μια λεπτή στρώση από το λευκό μείγμα μία πιο μεγάλη από το σοκολατένιο και την τελευταία από το λευκό μείγμα.
  4. Τοποθετείστε το γλυκό στο ψυγείο για 6 περίπου ώρες. Πασπαλίζετε με θρυμματισμένα Oreo και κρατάτε και μερικά ολόκληρα για να συνοδεύσουν κάθε κομμάτι.

Πηγή: www.sintayes.gr

 

Σοκολατένιο γλυκάκι με πουράκια!

Αυτό το γλυκό μπορείτε να το κάνετε και τούρτα αλλά και σε ατομικά κομμάτια. Πρόκειται για ένα απο εκείνα τα γλυκά που μια στο τόσο θέλετε να κάνετε ατασθαλία! Να καλύψετε εκείνη την γνωστή λιγούρα του «κάτι θέλω να φάω»!

Υλικά:
1 κούπα ανάλατο βούτυρο (+ εξτρα για το ταψάκι σας)
1 κούπα μερέντα ή νουτέλα
1 κ.τ.γ βανίλια σκόνη
1 κουτί πουράκια
400 γρμ. Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Αλείψτε ένα τετράγωνο ταψάκι 8*8 με το εξτρα βούτυρο ή τοποθετήστε μια λαδόκολλα για να μην σας κολλήσει. Προσοχή και στα τοιχώματα
Σε ένα κατσαρολάκι μπεν μαρί βάλτε την μερέντα/νουτέλα με το βούτυρο, ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μόλις είναι έτοιμο (θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 λεπτά), θα αποσύρετε από το μπεν μαρι και βάλετε μέσα τη βανίλια με τη ζάχαρη και θα ανακατέψετε μέχρι να έχετε κάτι σαν ζύμη.
Πάρτε το ταψάκι σας και βάλτε μίση από την ζύμη αυτή στον πάτο και τα τοιχώματα. Βάλτε μετά με την σειρά τα πουράκια (όπως βλέπετε και στην φωτογραφία). Αφού τα αραδιάσετε ρίξτε και την υπόλοιπη ζύμη από πάνω.
Βάλτε ένα κομμάτι λαδόκολλα από πάνω και πιέστε για να σας στρώσει. Αφήστε με την λαδόκολλα σκεπασμένο και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Ιδανικό τόσο για κέρασμα στο σχολείο όσο και στο σπίτι!

Πηγή: www.mothersblog.gr

 

Γλυκό με σοκολάτα και μπανάνες

Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 συσκευασίες μπισκότα σοκολάτας
4 μπανάνες
500 ml κρέμα γάλακτος
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 αβγό
1 βανίλια
7 κουταλιές της σούπας κακάο
7 κουταλιές της σούπας βούτυρο


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάμε ελαφρά τα μπισκότα και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ μετρίου μεγέθους.
Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μαζί με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη.
Όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει ελαφρά το περιχύνουμε στο πυρέξ και ανακατεύουμε το μείγμα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για το γλάσο
Σε χαμηλή θερμοκρασία βάζουμε το κακάο, τις υπόλοιπες 6 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη, το βούτυρο και προσθέτουμε και σιγά -  σιγά το αβγό χτυπημένο μαζί με τη βανίλια.
Όταν ετοιμαστεί το γλάσο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια το περιχύνουμε πάνω από το μείγμα που έχουμε βάλει στο πυρέξ.
Το ξανά τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά και σερβίρουμε!

Πηγή: www.sidagi.gr

 

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι

 

Υλικά: 

  • 450 γρ. τετράγωνα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 μικρό βαζάκι (περίπου 400-450 γρ.) μαρμελάδα βατόμουρο

Εκτέλεση: 

Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε λίγο λίγο το γιαούρτι και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σ' ένα μετρίου μεγέθους ανοξείδωτο ή πυράντοχο ταψί (ή και πλαστικό) στρώνουμε μπισκότα, κατόπιν τη μισή κρέμα, μετά μπισκότα και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και όταν κρυώσει καλά, στρώνουμε πάνω στην κρέμα τη μαρμελάδα.

Πηγή: www.sintagesmamas.com