Cheese cake με καραμελωμένες φράουλες Παρλιάρου

 

 

 

 

 

 

Υλικά

  • 100 gr ζάχαρη
  • 500 gr φράουλες
  • 250 gr digestive (1 πακέτο)
  • 125 gr βούτυρο λιωμένο
  • 900 gr τυρί κρέμα
  • 90 gr ζάχαρη άχνη
  • 300 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • μισό λεμόνι
  • 150 gr κρέμα γάλακτος
  • 1 κλωνάρι βανίλια (κομμένο κάθετα στα 2) ή λίγο βανίλια

 
Εκτέλεση
  • Για την βάση: Τρίβουμε το μπισκότο και ανακατέυουμε με τη μισή ποσότητα το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μπισκότο για να πάει παντού το βούτυρο. Στο τσέρκι βάζουμε το μπισκότο, το πιέζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο εώς ότου κάνουμε την κρέμα.
  • 1η Κρέμα: Παίρνουμε τα 900 gr Philadelphia στο μπολ και ρίχνουμε τα 90 gr άχνη και σιγά σιγά τα 300gr κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε με το μίξερ να σφίξει καλά η κρέμα. ‘Οταν είναι έτομη την βάζουμε πάνω από τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • 2η κρέμα: Στίβουμε μισό λεμόνι και το χτυπάμε με τα 150gr κρέμα γάλακτος για λίγο εώς ότου πήξει. Την βάζουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ και την βάζουμε την επόμενη μέρα πάνω από την 1η κρέμα.
  • Σιρόπι φράουλα: Ζεσταίνουμε λίγο τις φράουλες στο φούρνο αφού τις έχουμε κόψει στο μέγεθος που θέλουμε. Στο τηγάνι βάζουμε τα 100 gr ζάχαρη και την λίωνουμε σιγά σιγά ρίχνοντας μικρές ποσότητες κάθε φορά και ανακατέυοντας συνεχώς ώστε να γίνει καραμέλα. Όταν λιώσει βάζουμε τη βανίλια και ρίχνουμε τα 500gr ζεσταμένες ελαφρώς φράουλες και τις βράζουμε για 5 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Όταν σερβίρουμε το γλυκό βάζουμε από πάνω και τις καραμελωμένες φράουλες.


 

 


    Πηγή : sintagespareas.gr