Χριστουγεννιάτικο δέντρο από μπισκότο

 

 

 

 

 

Ένα μπισκοτένιο δέντρο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Νόστιμο, αρωματικό και πολύ εμφανίσιμο.
4.5 αστέρια από 2 σέφ

Προετοιμασία: 40 λεπτά και 30 λεπτά αναμονή | Μαγείρεμα: 10 λεπτά | Σύνολο: 50 λεπτά και 30 λεπτά αναμονή
Συνταγή για: 1 δέντρο 10 μερίδες περίπου

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 506 θερμίδες | Λιπαρά: 13 γρ.


Υλικά συνταγής για το μπισκότο:


Αλεύρι: 500 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού
Σόδα: 1 κουταλάκι τσαγιού
Κανέλα: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Σκόνη τζίντζερ: 1 κουταλάκι τσαγιού
Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο: 150 γρ.
Καστανή ζάχαρη: 170 γρ.
Μέλι: 150 γρ.
Αυγό: 1 μεγάλο
Υλικά συνταγής για τη διακόσμηση - συναρμολόγηση:
Αυγό: 1 ασπράδι
Άχνη ζάχαρη: 1 1/2 κούπα
Χρωματιστά ζαχαρωτά: λίγα για διακόσμηση (προαιρετικά)

 

 



Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα και το τζίντζερ. Τα κρατάτε κατά μέρος.
2. Χτυπάτε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη να γίνουν αφράτα. Προσθέτετε το μέλι και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα, να ενσωματωθούν.
3. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και ρίχνετε λίγο - λίγο το μείγμα του αλεύρου. Ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά, χωρίζετε τη ζύμη στη μέση, πατάτε να πλατύνει λίγο, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σχεδιάζετε σε λαδόχαρτο ή χαρτόνι, αστέρια 18 εκ., 14 εκ., 10 εκ., 7 εκ., και 5 εκ. (τα μικρότερα μπορείτε να τα κόψετε και με κουπ πατ) και τα κόβετε. Στρώνετε λαμαρίνες με λαδόχαρτο.
5. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 4 - 5 εκ. περίπου. Βάζετε πάνω τα κομμένα χάρτινα αστέρια και κόβετε με κοφτερό μαχαιράκι αστέρια. Από κάθε μέγεθος θα κόψετε συνολικά 3 αστέρια, εκτός από τα μικρά που θα κόψετε όσα περισσότερα μπορείτε. Μαζεύετε τη ζύμη που περισσεύει και την ξανανοίγετε σε φύλλο για να κόψετε όλα τα αστέρια.
6. Βάζετε τα αστέρια στις λαμαρίνες και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, για 10 - 12 λεπτά περίπου. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
7. Χτυπάτε το ασπράδι, προσθέτοντας την άχνη 2 - 3 κουταλιές κάθε φορά. Βάζετε το μεγάλο αστέρι κάτω, στο κέντρο του βάζετε λίγο γλάσο και ένα μικρό αστέρι. Ξανά λίγο γλάσο, και αό πάνω το δεύτερο μεγάλο αστέρι, στριμένο ελαφρά σε σχέση με το πρώτο. Ξανά γλάσο στο κέντρο, μικρό αστέρι, γλάσο, μεγάλο αστέρι κοκ, μέχρι να τελειώσετε. Αν θέλετε πασπαλίζετε με το γλάσο που περίσσεψε και με χρωματιστά κουφέτα. Για αστέρι στην κορυφή μπορείτε να βάλετε ένα μικρό μπισκότο ή έναν αστεροειδή γλυκάνισο.

 

 

Πηγή:radicio.com