Δίχρωμα κουλουράκια

 

 

 

 

 

Υλικά:
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. μαργαρίνη
  • 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 50 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. χωρισμένο σε δυο μέρη
  • 1 αυγό για άλειμμα
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 4 κ.σ. νερό καυτό

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά για περίπου 10 λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μισό από το αλεύρι.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα και όταν ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά σε ένα μείγμα το βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και μετά με το χέρι.
  • Θέλουμε να κάνουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Δοκιμάζουμε που και που αν η ζύμη μας είναι έτοιμη πλάθοντας ένα κουλουράκι. 
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το νερό με το κακάο μέχρι να γίνουν πάστα και βάζουμε μέσα στη μισή ζύμη (σε 1 από τα 2 ζυμάρια μας).
  • Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε χρησιμοποιώντας και τις 2 ζύμες και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με αυγό που το έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό.
  • Σε δύο μεγάλα ταψιά 35x40εκ. απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε τα κουλουράκια αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους χωρισμένα σε δύο μέρη.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 15 - 20 λεπτά.

 

 

 

http://akispetretzikis.com/