Ντόνατς σοκολάτας με επικάλυψη ζάχαρη άχνη

 

 

Εύκολα και γρήγορα σπιτικά ντόνατς! Αν τα φτιάξετε μία φορά θα αναρωτιέστε μετά γιατί πηγαίνατε και παίρνατε έτοιμα. Ψήνονται μάλιστα στο φούρνο γλιτώνοντας σας από περιττές θερμίδες και λίπη!

Ώρα για μικρά λαχταριστά ντονατσάκια!

Υλικά:

Για τα ντόνατς:

Για 36 ντόνατς

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για την επικάλυψη:

  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση:

  1. Για τα ντόνατς, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το βούτυρο. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
  2. Ψεκάζουμε φόρμες mini muffins με αντικολλητικό σπρέι ψησίματος. Γεμίζουμε κάθε φόρμα μέχρι την μέση και ψήνουμε σε φούρνο στους 160°C για περίπου 7-9 λεπτά.
  3. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στις φόρμες για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια, τα βάζουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
  4. Όταν κρυώσουν, βουτάμε κάθε ντόνατ μέσα στο λιωμένο βούτυρο και το ρολάρουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη. Έτοιμα! 

 


    Πηγή : marymary.gr