Γρανίτες από ... σπίτι!

 

Γρανίτα φράουλα

Υλικά:

2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

1 κιλό φράουλες

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

1.Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία στην αρχή μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.

2.Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και απ΄τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, μετράμε 5 λεπτά.

3.Βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

4.Πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με το χυμό λεμονιού και τις ρίχνουμε στο σιρόπι.

5.Ανακατεύουμε καλά-καλά και το βάζουμε στη κατάψυξη.

6.Όταν μισοπαγώσει, το χτυπάμε να αφρατέψει και το ξαναβάζουμε πάλι στη κατάψυξη.

7.Όσο θα παγώνει, θα επαναλάβουμε τη διαδικασία του χτυπήματος, για δυο φορές ακόμη.

Γρανίτα καρπούζι, βερίκοκο, ροδάκινο, ή πεπόνι

Υλικά:

250γραμμ. ζάχαρη

½ κιλό νερό

½ κιλό καρπούζι, βερίκοκα, ή ροδάκινα, ή πεπόνι

Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με τη γρανίτα φράουλα.

 

Γρανίτα λεμόνι

Υλικά:

4 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού

4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμονιού

Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση:

1.Βάζουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το αλάτι και το νερό, σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία στην αρχή μέχρι να λειώσει η ζάχαρη.

2.Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και απ΄τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, μετράμε 5 λεπτά.

3.Βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

4.Όταν κρυώσει, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το ανακατεύουμε και το βάζουμε στη κατάψυξη.

5.Όταν μισοπαγώσει, το χτυπάμε να αφρατέψει και το ξαναβάζουμε πάλι στη κατάψυξη.

6.Όσο θα παγώνει, θα επαναλάβουμε τη διαδικασία του χτυπήματος, για δυο φορές ακόμη.

Ανθή Λαμπίρη

 

 

Πηγή: lifesharing.gr