Συνταγές για λαχταριστά γλυκά με ινδοκάρυδο

 

Μπάρες με καρύδα και σοκολάτα

 

Υλικά

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια κουβερτούρα
1 πακέτο ινδοκάρυδο εμπορίου
350 γραμμάρια βανίλια σε στέρεη μορφή (υποβρύχιο)

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη βανίλια και τη ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει ρευστή, σε χαμηλή φωτιά.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη καρύδα ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το πλάθουμε μπαστουνάκια.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπέν μαρί και τα βουτάμε ένα - ένα μέσα, τα βάζουμε επάνω σε λαδόκολλα να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πηγή: www.sidagi.gr

 

Πεντανόστιμα και γρήγορα τρουφάκια με κακάο και ινδοκάρυδο

 

Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πακέτο ινδοκάρυδο
  • 1 κ.σ. κακάο
  • λίγο κονιάκ

Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα εώς ότου γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε μια μικρή λεκανίτσα, όπου προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα 3/4 από την ινδική καρύδα, το κακάο και ελάχιστο κονιάκ.

Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας μαζί και να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη.

Σε ένα πιάτο ρίχνουμε την υπόλοιπη καρύδα και αφού πλάσουμε μικρές μπάλες από την ζύμη μας τις κυλάμε πάνω στην καρύδα για να τις περιβάλει.

Όταν τελειώσουμε βάζουμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο για μια ώρα και είναι έτοιμα για φάγωμα.

Πολύ νόστιμη συνταγή, χωρίς αυγά και πολλά υλικά! Δοκιμάστε την και θα με θυμάστε! Καλή επιτυχία!

Πηγή: greekcook.gr

Μπράουνις με σοκολάτα και ινδοκάρυδο

Τα μπράουνις γίνονται πολύ εύκολα και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Μια εύκολη συνταγή με σοκολάτα και ινδοκάρυδο.

Υλικά συνταγής:
Αλεύρι: 1 κούπα
Σκόνη κακάο: 1/3 κούπας
Βούτυρο: 175 γρ. και λίγο επιπλέον για το ταψί
Σοκολάτα κουβερτούρα: 175 γρ.
Αυγά: 3 μεγάλα
Ζάχαρη: 1 1/2 κούπα
Τριμμένη ινδική καρύδα: 1/2 κούπα
Εκχύλισμα βανίλιας: 1/2 κουταλάκι τσαγιού ή 1 βανιλίνη

Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψάκι 20Χ30 εκ. περίπου και το στρώνετε με λαδόχαρτο.
2. Κοσκινίζετε μαζί, το αλεύρι με το κακάο. Το κρατάτε κατά μέρος. Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπαιν μαρί, ανακατεύοντας να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
3. Χτυπάτε τα αυγά ελαφρά και προσθέτετε την ζάχαρη, την καρύδα και την βανίλια. Ανακατεύετε. προσθέτετε και το μείγμα του βουτύρου με τη σοκολάτα και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι με το κακάο.
4. Αδειάζετε τη ζύμη στο ταψάκι που ετοιμάσατε και το ψήνετε στο φούρνο για 35 περίπου λεπτά. Το βγάζετε και σε 5 λεπτά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει. Το κόβετε σε 16 ορθογώνια κομμάτια.

Πηγή: www.radicio.com

 

Καρύδα Γλυκό

Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
8 αβγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι του καφέ ούζο
2 ποτήρια του νερού αλεύρι
1 σακουλάκι 150γρ. ινδική καρύδα

Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2 ½ ποτήρια του νερού ζάχαρη
50γρ. ινδική καρύδα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά.
Ρίχνουμε το ούζο, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και 100γρ. καρύδα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί 36εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο.
Ψήνουμε το γλυκό στους 180°C σε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 60΄, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

Σιρόπι
Βράζουμε για λίγα λεπτά το νερό με τη ζάχαρη. Περιχύνουμε το παγωμένο γλυκό προσεκτικά με κουτάλα, λίγο – λίγο με το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και πασπαλίζουμε με την καρύδα.
Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.

Πηγή: thessmama.gr

 

Σοκολατένιο κέικ με καρύδα

 

Υλικά

  • 5 αβγά
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γραμ. κακάο
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 100 γραμ. ινδοκάρυδο
  • 150 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • λίγο νερό
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη με το μίξερ αρκετά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (που έχει οπωσδήποτε κρυώσει) συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και 50 γραμ. από το ινδοκάρυδο. Τέλος προσθέτουμε το κακάο και το αλεύρι, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Ελέγχουμε αν το κέικ έχει γίνει βάζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του, το οποίο θα πρέπει να βγαίνει καθαρό.

Ετοιμάζουμε το γλάσο, βάζοντας την άχνη ζάχαρη σε ένα μπωλ και προσθέτοντας σιγά σιγά νεράκι, ανακατεύοντας με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο υγρό.

Μόλις το κέικ κρυώσει, το ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω το γλάσο και από πάνω το υπόλοιπο ινδοκάρυδο. 

 

Πηγή: myblissfood.blogspot.gr