Μαρμελάδα καρπούζι

 

 

Συστατικά

1.400 γρ. πουρέ από καρπούζι

1.250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

120 ml φρέσκο χυμό λεμόνι

1 φάκελο πηκτίνη σε σκόνη

Για το σερβίρισμα

τυρί φέτα

δυόσμος

φέτες ψωμιού


Οδηγίες:


Μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα, οτιδήποτε άλλη εκτός από αλουμινίου, ανακατέβουμε τον πουρέ καρπούζι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Χρησιμοποιούμε μία μεγάλυτερη απ'όσο πιστεύουμε κατσαρόλα για να μην ξεχειλίσει ο αφρός κατά τη διάρκεια του βρασμού. Βράζουμε το μείγμα σε δυνατή φωτιά. Αν έχουμε θερμόμετρο μέχρι να να φτάσει η θερμοκρασία του μείγματος 104 βαθμούς, αλλιώς κάνουμε το τεστ με πιατάκι που προηγουμένως έχουμε βάλει στην κατάψυξη. Οταν νομίζουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη, βάζουμε λίγη ποσότητα στο πιατάκι το γυρίζουμε στο πλάι και αν η μαρμελάδα είναι παχύρευστη και δεν " τρέχει " είναι έτοιμη. Πρέπει να ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε την πηκτίνη και βράζουμε για ακόμα 4 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τη μαρμελάδα σε καθαρά αποστειρωμένα βάζα και αφήνουμε κενό περίπου 1,5 εκ. από το χείλος του βάζου. Καθαρίζουμε καλά την εξωτερική μεριά του βάζου εκεί που κουμπώνει το καπάκι και τα κουμπώνουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμί με τυρί φέτα και λίγα φύλλα δυόσμο.

 

Tip

 

Για να πάρουμε τον πουρέ από το καρπούζι παίρνουμε το φρούτο, το καθαρίζουμε από το φλούδι του, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν πουρές! Ζυγίζουμε 1.400 γρ. από αυτό και χρησιμοποιούμε για τη συνταγή! 

 

 

 


πηγή : http://akispetretzikis.com/