Τραγανά µπισκότα αµυγδάλου µε κονιάκ

 


Υλικά

  • 100 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 50 γρ. νερό
  • 1 λεμόνι, το ξύσµα του (ακέρωτο)
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσµα του (ακέρωτο)
  • 10 γρ. κακάο
  • μέλι και χοντροκοµµένα αµύγδαλα για τη διακόσµηση


  • Εκτέλεση

    Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 160°C και ψήνουµε τα αµύγδαλα για 10-15 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουµε να κρυώσουν πολύ καλά και τα αλέθουµε στο µπλέντερ µέχρι να γίνουν σκόνη.
    Σε ένα µπολ ανακατεύουµε όλα τα υλικά µαζί – θα προκύψει µια σφιχτή ζύµη. Την ανοίγουµε µε τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2-3 χλστ. και κόβουµε µπισκότα σε λωρίδες ή σε άλλα σχήµατα µε έναν κόφτη για µπισκότα (κουπ πατ), στο µέγεθος που θέλουµε.
    Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 170°C. Καλύπτουµε µε λαδόκολλα τη λαµαρίνα του φούρνου και αραδιάζουµε τα µπισκότα. Ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουµε και, όσο είναι ακόµη ζεστά, τα περιχύνουµε µε λίγο µέλι και πασπαλίζουµε µε τα χοντροκοµµένα αµύγδαλα. Αφήνουµε να κρυώσουν καλά προτού τα σερβίρουµε.

     

     

     

     

    Λευκά είδη και ρούχα της Disney!!!!!

    Για αγορές κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://www.facebook.com/pg/kindslinenandclothes/posts/?ref=page_internal

     

     

     

     

    πηγή :steliosparliaros.gr