Μπισκότα με μαστίχα

 

 

 

 

 

'

Υλικά 

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 75 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. (20 γρ.) γάλα
  • 1 αυγό
  • 5 γρ. μαστίχα τριμμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

 

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ ελαφρώς (με το φτερό) το βούτυρο με τις ζάχαρες. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, τη μαστίχα, το αλάτι και τελευταίο το αλεύρι. Σταματάμε το μίξερ μόλις σχηματιστεί μια ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου στο ψυγείο. Έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χλστ. και κόβουμε μπισκότα στα σχήματα που θέλουμε. Τα μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 20 λεπτά.