Pepparkakor

 

 

 

 

 

Από τη Σουηδία μάς έρχονται αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπαχαρικά, που εμείς θα απολαύσουμε όλο το χρόνο.

 

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
  • 125 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 75 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 1 αυγό μικρό
  • 1/2 λεμόνι, το ξύσμα του
  • 150 γρ. μέλι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 550 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ ξερό ή φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα

 

 

 

 

Βάρος: περίπου 1.200 γρ. , Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 1 νύχτα, Ψήσιμο: 12΄-15΄

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με το φτερό (η ζύμη είναι αρκετά σφιχτή, μην σας προβληματίσει). Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επομένη την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα σχήματα της αρεσκείας μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170◦C-180◦C για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να στεγνώσουν.

 

Τip
Εάν θέλουμε δημιουργούμε με ένα καλαμάκι μία τρύπα στη μια τους άκρη ώστε να μπορούμε από εκεί να περάσουμε μια κορδέλα για να τα κρεμάσουμε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

 

 

 

Πηγή:steliosparliaros.gr