Ψάρι σε κουρκούτι μπύρας

 

 

 

Υλικά:
  • πέρκα φιλέτο (ή άλλο ψάρι της αρεσκείας μας) - 350γρ.
  • μπύρα - 1 κούπα
  • νερό - 1 κ.σ.
  • ξερή μαγιά - 1/2 κ.γ.
  • αλεύρι - 1 κούπα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα -
  • αλάτι, πιπέρι -

 

 

Εκτέλεση:

  • Ενώνουμε το νερό με τη μαγιά και αφήνουμε να διαλυθεί η μαγιά για 10 λεπτά.
  • Σε ένα βαθύ μπωλ ενώνουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τη μπύρα και το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι που έχει κάψει καλά ρίχνουμε το ηλιέλαιο.
  • Μόλις το λάδι κάψει καλά βουτάμε τα φιλέτα της πέρκας στο κουρκούτι και τα μεταφέρουμε κατ' ευθείαν στο τηγάνι.
  • Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουμε ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  • Μεταφέρουμε τα φιλέτα της πέρκας σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι και συνοδευτικά της αρεσκείας μας.

 

 

 

 

πηγή : http://syntagesmas.gr/