Χοιρινό ψαρονέφρι γεμιστό με πιπεριά φλωρίνης , φέτα & λιαστή ντομάτα

 

 

 

 

Υλικά

1 ψαρονέφρι χοιρινό 
2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης
100-150 γρ. φέτα σκληρή και πικάντικη
3-4 λιαστές ντομάτες σε λάδι
1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί 
½ ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
1 βιολογικός κύβος κότας ή λαχανικών 
λίγα φυλλαράκια βασιλικού 
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι





Εκτέλεση

Ανοίγουμε το ψαρονέφρι ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας το ανοίξει για να το γεμίσουμε. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τη λιαστή ντομάτα και απλώνουμε πάνω στο ανοιχτό ψαρονέφρι. Συνεχίζουμε με τη φέτα και το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά όμως γιατί και η λιαστή ντομάτα και η φέτα είναι αλατισμένα και πικάντικα.

Διπλώνουμε, σχηματίζουμε ρολό και δένουμε . Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σωτάρουμε το ψαρονέφρι. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το  ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο αφήνουμε το ρολό μας λίγο να κρυώσει για να μπορούμε να το κόψουμε και δένουμε το ζωμό που έχει απομείνει με λίγο κορνφλάουερ. (περίπου1κουτ.γλυκού περίπου διαλυμένο σε 1κουτ.σούπας νεράκι)

Κόβουμε το ρολό μας και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ταιριάζει πολύ ωραία με σπυρωτό ρύζι και δροσερή πράσινη σαλάτα.

 

Από: Ελένη Στεφάνου

πηγή : fooddaily.gr