Σοκολατένιο Ρεβανί

 

 

 

 

Υλικά

για το ρεβανί :
180 γρ. βούτυρο
220 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγού
6 ασπράδια αυγού
150 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
350 γρ. σιμιγδάλι χονδρό


για το σιρόπι:
650 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη




Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αυγά, σε κρόκο και ασπράδι. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τα 150 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και στο τέλος βάζουμε το σιμιγδάλι. Παράλληλα λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη διατηρούμε αρκετά ζεστή. Την αδειάζουμε στο μείγμα του βουτύρου. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 45 λεπτά.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για 2 λεπτά. Βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο και το σιροπιάζουμε αμέσως με το σιρόπι ζεστό.
Ανακατεύουμε απαλά και το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 26-28 εκ.

 


πηγή : www.glykes-alchimies.gr