Σοκολατένιο Ρεβανί
Υλικάγια το ρεβανί :
ΕκτέλεσηΧωρίζουμε τα αυγά, σε κρόκο και ασπράδι. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τα 150 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και στο τέλος βάζουμε το σιμιγδάλι. Παράλληλα λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη διατηρούμε αρκετά ζεστή. Την αδειάζουμε στο μείγμα του βουτύρου. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 45 λεπτά.
πηγή : www.glykes-alchimies.gr |