Πουγκάκια με μανιτάρια και μπέικον

 

 

Υλικά

Υλικά για την ζύμη
  • Μαγιά 50 -60 γρ
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Γάλα 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Αυγό 1
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 4 φλυτζάνια του τσαγιού
Για την γέμιση
  • Μανιτάρια 500 γρ
  • Μπέικον 5 λωρίδες
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα 3
  • Τυρί τριμμένο 300 γρ ή κρέμα
  • Αυγά 2 (1 κρόκος θα χρειαστεί για να αλείψουμε τα πουγκάκια)
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
  • Μαϊντανός 1/2 ματσάκι

Eκτέλεση :

Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό γάλα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει, προσθέτουμε την διαλυμένη μαγιά, το λάδι, το αυγό, την ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί πολύ καλά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το μπέικον, τα κρεμμυδάκια που τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει και τα προσθέτουμε όλα στο τηγάνι. Τα σοτάρουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το τυρί, τα αυγά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Ανοίγουμε ζύμη σε χοντρό φύλλο και την κόβουμε σε τετράγωνα. Σε κάθε τετράγωνο ζύμης τοποθετούμε γέμιση  στο κέντρο και το κλείνουμε σαν πουγκάκι. Τοποθετούμε τα πουγκάκια σε ένα λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού που έχουμε χτυπήσει. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


πηγή : chefoulis.gr

 

Μανιτάρια γεμιστά

 

 

 

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα μανιτάρια
225 γραμμάρια μανιτάρια portobello
1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο
60 γραμμάρια τυρί τσένταρ
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

Για την επικάλυψη
1/2 κούπα θρύμματα ψωμιού
1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κλωναράκια θυμάρι


 

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε με προθέρμανση του φούρνου στους 220 βαθμούς και αφαιρώντας τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, σκόρδο, μπέικον σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρετε σε ζεστό τηγάνι για 5 λεπτά.
Μετά ανακατεύετε το μείγμα του μπέικον με το τυρί τσένταρ και αφήνετε στην άκρη.
Συγχρόνως ανακατεύετε σε ένα μπολ τα θρύμματα ψωμιού, τη παρμεζάνα.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα μανιτάρια και καλύπτετε με το μείγμα ψωμιού.
Ψήστε για 20 λεπτά με αντιστάσεις στους 220 βαθμούς.

 

Μανιτάρια πανέ - φούρνου ή τηγανιτά

 

 

Yλικά :

  • 500 γρ. μανιτάρια (πλευρώτους ή λευκά ή πορτομπέλο)
  • 2 αυγά
  • 3-4 κουταλιές γάλα
  • φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

  1. Πλένουμε τα μανιτάρια, αν χρειάζεται τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε μπωλ.
  3. Αναμιγνύουμε τη φρυγανιά με 3-4 κουταλιές αλεύρι σε ένα πιάτο.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και περνάμε τα μανιτάρια από το αυγό και έπειτα από τη φρυγανιά.
  5. Αν θέλουμε μπορούμε ή να τα τηγανίσουμε ή να τα περιχύσουμε με λίγο λάδι και να τα ψήσουμε στον αέρα του φούρνου, πάνω-κάτω, στους 180-190 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανή η κρούστα. (καλό είναι να τοποθετήσετε λαδόκολλα ή να ψήσετε σε αντικολλητικό ταψί)


 

Πηγή : sintagespareas.gr

 

 

Mανιταρόπιτα

 

Yλικά:

  • 2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
  • 250-300 γρ. Μανιτάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5-6 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
  • 200 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα τυρί τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι, άνηθο φρέσκο
  • 1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση :
  • Κόβουμε τα μανιτάρια, το ζαμπόν/μπέικον και το κρεμμύδι σε κομμάτια.
  • Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ζαμπόν/ μπέικον, τη κρέμα γάλακτος, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα μπαχαρικά και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 5-10 λεπτά περίπου.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τριμένο τυρί ανακατεύοντας καλά.
  • Ανοίγουμε το 1ο φύλλο ζύμης πάνω σε ένα πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο, κλείνουμε καλά τις άκρες και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό κάνοντας τρυπίτσες με ένα πιρούνι πάνω στη πίτα.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.

Πηγή : sintagespareas.gr

    Κροκέτες με μανιτάρια

     


Υλικά

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια μανιτάρια
400 γραμμάρια πατάτες
1 κουταλιά της σούπας  ψιλοκομμένο βασιλικό
100 γραμμάρια τυρί έμμενταλ τριμμένο
20 γραμμάρια βούτυρο
2 αβγά
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές του γλυκού ξίδι
2 κουταλιές του γλυκού Αλάτι
Λάδι για τηγάνισμα


 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνουμε σε πουρέ.

Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε σε βούτυρο 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί, το βασιλικό, το ένα αβγό και αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μακρόστενες όπως οι κροκέτες, βουτάμε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αβγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

 

Πηγή: sidagi.gr