Υπέροχη βασιλόπιτα!

 

 

Υλικά:
  • 1 πακέτο φαρίνα (κοκκινισμένη)
  • 1 κούπα βούτηρο soft
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλυτζάνι του καφέ γάλα εβαπορέ

για το γλάσο

  • 200γρ κουβερτουρα
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό

 

Εκτέλεση:

 

Χτυπάμε το βούτηρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψoυν .Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού , τις 2 βανίλιες, το γάλα εβαπορέ, τελευταία την φαρίνα και τα χτυπάμε ολα μαζί για περίπου 5 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμαμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα!!! Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα μας, στρώνουμε την κουβερτούρα μας αφου την έχουμε λιώσει σε μπέν μαρί!!Καλή επιτυχία!!!

Tip για να ξεκολήσει έυκολα η βασιλοπιτα μας απο το τάψι :Πρίν ξεκινήσουμε την εκτέλεση της συνταγής, βουτηρώνουμε το ταψί μας , το αλευρώνουμε, το τινάζουμε να φύγει το πολύ αλέυρι και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το βγάζουμε οταν τελειώσουμε με το μίγμα μας!! Προαιρέτικα μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας!!

 

 

Ευχαριστούμε πολύ την Μιχαλίτσα Φασουλά που παραχώρησε την συνταγή της για το gynaikoparea.gr

 

Copyright gynaikoparea.gr