Η βασική συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα

 

 

 


 

Αυτή είναι μια απλή συνταγή για να ετοιμάσετε περίπου 40 μπισκοτάκια.

 

Θα χρειαστείτε:

100 γρ βούτυρο, 100 γρ ζάχαρη, 1 αυγό, 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 βανίλια, ½ κουταλάκι αλάτι και 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ. Φροντίστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Αρχικά βάλτε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180ο.

 

Χτυπήστε πρώτα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, και μετά ρίξτε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά.

 

Ρίξτε μετά το αλεύρι, και τα υπόλοιπα υλικά.

 

Αλευρώστε τον πάγκο της κουζίνας κι ακουμπήστε τη ζύμη. Στρώστε τη με έναν πλάστη και χρησιμοποιήστε κουπ πατ – φορμάκια για να κόψετε τη ζύμη σε σχέδια: έλατο, χιονάνθρωπο, αστέρι κλπ.

 

Φροντίστε κάθε κομμάτι – μπισκότο να έχει πάχος μισού εκατοστού περίπου.

 

Κατόπιν απλώστε λαδόκολλα σε μία σχάρα και τοποθετήστε πάνω τα μπισκότα.

 

Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα για 10’ στους 170ο – μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.

 

Αφού κρυώσουν μπορείτε να τα διακοσμήσετε με γλάσο, ζαχαρόπαστα, τρουφάκια ή σοκολάτα λιωμένη.

 

 


 


 

πηγή : infokids.gr