6 Πραγματα για τα οποία  μετάνιωσα που δεν έκανα,πρίν γίνω μαμά

 

 

 

mother-and-daughter-smiling

  • Δεν  έβγαινα συχνά με τον άντρα μου , δεν ξενυχτούσαμε, δεν πηγαίναμε εκδρομές. Βλέπετε αισθανόμουν κουρασμένη λόγω της δουλειάς (δεν ήξερα ότι η πραγματική κούραση είναι άλλη).

  • Δεν ταξίδεψα αρκετά! Σκεφτόμουν ότι έχω όλη την ζωή μπροστά μου!! Όταν όμως έχεις παιδιά, είναι αδύνατον . Ακόμα και να έχεις κάποιον να στα προσέχει και να μπορείς να πας, πάντα η σκέψη σου θα  είναι σ΄αυτά κ αυτό δεν σε αφήνει να απολαύσεις το ταξίδι σου. Οι τύψεις και οι  ενοχές που τα άφησες θα σε πλημμυρίζουν!


  •  Δεν διάβαζα βιβλία. Βλέπετε  αργότερα όταν τα παιδιά σε δουν με το βιβλίο στο χέρι, θα επιχειρήσουν να στο πάρουν και να στο σκίσουν.

 

  • Δεν  απολάμβανα την ησυχία του σπιτιού μου. Που να φανταστώ ότι το να ξαπλώσω στο κρεββάτι μου , να κλείσω τα μάτια και να μην σκέφτομαι τίποτα, θα ήταν απλά  πολυτέλεια!


  • Δεν έβγαινα αρκετά με τις φίλες μου και δεν μιλούσαμε με τις ώρες στο τηλέφωνο. Ειδικά τώρα που απέκτησαν και εκείνες παιδιά , δυσκολευόμαστε να βρούμε μια ώρα που να μπορούμε και οι δύο. Όταν η μια μπορεί, η άλλη όχι και το αντίστροφο.
  • Δεν κοιμόμουν πολλές ώρες.  Εχω πεθυμήσει το χωρίς άγχος χουζούρεμα του Κυριακάτικου πρωινού. Γ’ιαυτό όσες από εσάς δεν έχετε αποκτήσει παιδί, καιρός να το απολαύσετε!!

 

Μπορεί να μετάνιωσα για  όλα αυτά που δεν απόλαυσα όσο  έπρεπε πριν γίνω μαμά αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι την αγάπη και την ευτυχία της μητρότητας δεν τα αλλάζω με τίποτα!!

 

 

Συντακτική ομάδα γυναικοπαρέας, 12/10/14

2014 copyright gynaikoparea.gr

Image courtesy of  Serge Bertasius Photography at FreeDigitalPhotos.net