Άγνωστος ανέβασε φωτογραφία της κόρης της και ισχυριζόταν ότι ήταν παιδί του!


mother-and-daughter-smiling

 

Όταν η Danica Patterson, έμαθε ότι ένας άγνωστος ανέβασε στο προσωπικό του λογαριασμό στο fb, φωτογραφίες της 4χρονης κόρης της,  τρόμαξε.

“Υπήρχαν φωτογραφίες της κόρης μου στην σελίδα του. Ήταν σοκαριστικό, δεν έχω λόγια να περιγράψω πως αισθάνθηκα!»  είπε η μητέρα του κοριτσιού.

Η Danica Patterson έπεσε θύμα ψηφιακής απαγωγής. Ένας ξένος που έμενε στην Νέα Υόρκη είχε ανεβάσει φωτογραφίες της κόρης της στο λογαριασμό του στο fb, ισχυριζόμενος ότι ήταν κόρη του.

JGnsp03

 

 

Το πιο ανησυχητικό όμως ήταν που ο άντρας αυτός, είχε γράψει διάφορα σχόλια κάτω από αυτές τις φωτογραφίες, όπως “Δεν μπορείτε να πείτε, είναι φτυστή εγώ!»ή “Θα κάψει καρδιές όταν μεγαλώσει” είχε γράψει κάτω από μια άλλη.

Η Danica είπε ότι κάποιος της είχε στείλει φωτογραφίες του προφίλ αυτού του άντρα και των αναρτήσεων του στο fb αλλά όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές , δεν μπόρεσαν να την βοηθήσουν.

“Μου είπαν ότι πρέπει να κάνω αναφορά στις συγκεκριμένες φωτογραφίες, πράγμα που δεν μπορούσα να κάνω γιατί δεν είχα πρόσβαση στο προφίλ του. Ο μόνος τρόπος για να κάνω κάτι ήταν να κάνω αναφορά σε ολόκληρο το προφίλ του”.

Σύμφωνα με την μητέρα του 4χρονου κοριτσιού, οι διαχειριστές του Facebook της είπαν ότι ο συγκεκριμένος άντρας δεν παραβίαζε κάποιον από τους όρους χρήσης και λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου οπότε δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι (!!).

“Σύμφωνα με τους διαχειριστές του facebook, δεν υπήρχε πρόβλημα που ένας άντρας παρίστανε ότι η κόρη μου ήταν δική του!” λέει η Danica.

Ο John Browning, δικηγόρος που ειδικεύεται στη νομοθεσία σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα, αποκάλεσε το έγκλημα “ψηφιακή απαγωγή.” “Το φαινόμενο έχει αρχίσει να συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Είναι κάτι τρομακτικό αλλά δυστυχώς, όχι παράνομο»αναφέρει.

Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν στο τί φωτογραφίες ανεβάζετε και σε ποιούς είναι ορατές!

 

 

 

 

 

Πηγή: singleparents.gr

photo of radnatt at freedigitalphotos.net