Αρχές που οφείλετε να διδάξετε στην κόρη σας

 

mother-and-daughter-smiling

 

 

Αρχές και αξίες που κάθε γονιός οφείλει να διδάξει στην κόρη του ώστε να μπορέσει η ίδια να αγαπήσει και να σεβαστεί τον εαυτό της. Σίγουρα τα παιδιά σε μια οικογένεια μεγαλώνουν με τον ίδιο τρόπο αλλά οι συμβουλές συχνά διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία τους και το φύλο τους. Δείτε πιο κάτω ποιες είναι οι συμβουλές που πρέπει κάθε γονιός να δίνει στο… κορίτσι του!


«Είσαι όμορφη». Θα έρθουν μέρες (ειδικά μεγαλώνοντας και μπαίνοντας στην εφηβεία) που θα ακούσετε το μικρό σας κοριτσάκι να κοιτάζει τον καθρέφτη και να μην της αρέσει ο εαυτό της. Μάθετέ την να κοιτάζει με τα ματιά της ψυχής. Στα μάτια αυτών που μας αγαπούν είμαστε τα πιο όμορφα πλάσματα στον κόσμο. Και για εσάς είναι το πιο όμορφο κορίτσι στον κόσμο. Μάθετέ την να μιλά… με την καρδιά.

 

«Να σέβεσαι πάντα τον εαυτό σου». Αρκετές φορές τα κορίτσια μπορεί να προβούν σε πράξεις απλά και μόνο για να τραβήξουν την προσοχή των αγοριών. Μάθετέ την να σέβεται τον εαυτό της όπως όλες οι κυρίες. Άτομα που σέβονται τον εαυτό τους, θα τους σεβαστούν και οι υπόλοιποι. Όταν κάποιος δεν μπορεί να μας σεβαστεί τότε πολύ απλά δεν αξίζει την προσοχή μας και την αγάπη μας.

 

«Μην γίνεις ποτέ το… κακό κορίτσι». Αρκετά κορίτσια θεωρούν πως με το να δείξουν τον… κακό τους εαυτό μπορούν να έχουν τον έλεγχο και την πολυπόθητη δημοτικότητα στον χώρο του σχολείου. Η χάρη και ευγένεια είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να την διακατέχουν και εσείς θα γίνετε το παράδειγμα για αυτό.

 

«Να θυμάσαι, κορίτσι μου, πως η αγάπη είναι δέσμευση και όχι απλά ένα… συναίσθημα». Η ζωή δεν είναι όπως τα παραμύθια και μέχρι να βρει τον πρίγκιπά της μπορεί η καρδούλα της να ραγίσει. Μόνο που η πραγματική αγάπη δεν είναι απλά ένα συναίσθημα είναι δέσμευση, είναι αλληλοσεβασμός, είναι αλληλοκατανόηση.

 

«Να είσαι ο εαυτός σου». Μάθετε στο παιδί σας να είναι ο εαυτός του και ποτέ να μην αλλάξει για χάριν άλλων. Όσο περισσότερο αγαπήσει τον εαυτό του και τα λάθη του, τόσο περισσότερο θα δείχνει τον σεβασμό στην ίδια αλλά και στους άλλους.

 

«Εγώ και ο μπαμπάς είμαστε δίπλα σου ό τι και αν συμβεί». Στα εύκολα και στα δύσκολα, στις επιτυχίες αλλά και στις αποτυχίες, οι γονείς θα είναι πάντα κοντά στα παιδιά τους. Σε κάθε επιλογή της εσείς θα είστε… οι θαυμαστές της.

 

 

 

 

 

Πηγή:http://offsite.com.cy/

Image courtesy of nenetus at FreeDigitalPhotos.net