Το διαζύγιο δεν έχει να κάνει με το τί χάνεις αλλά με το τί κερδίζεις!

 

 

mother-and-daughter-smiling

 

 

To διαζύγιο είναι κάτι λυπηρό, μια τρομερή απώλεια, αλλά αυτό που πολλοί άνθρωποι (ειδικά αυτοί που έχουν χωρίσει πρόσφατα) δεν μπορούν να αντιληφθούν είναι ότι δεν είναι μια ολοκληρωτική απώλεια. Μπορεί να πιστεύουν ότι έχουν χάσει τα πάντα αλλά υπάρχουν πάντα πράγματα που κερδίζει κανείς με ένα διαζύγιο, όπως:

Έχασες: Την «παραδοσιακή» οικογένεια.
Πάνε οι μέρες όπου ο μπαμπάς, η μαμά και τα παιδιά ζούσαν όλοι μαζί κάτω από την ίδια στέγη. Δεν θέλησες ποτέ να χωρίσεις, να σε κοιτούν οι άνθρωποι και να σε λυπούνται. Είναι λυπηρό και εκνευριστικό.
Κέρδισες:  Περισσότερη αυτοπεποίθηση, ηγετικές ικανότητες και δύναμη από όσο είχες ποτέ φανταστεί. Με το πέρασμα του χρόνου δυνάμωσες και απέκτησες ακόμα μεγαλύτερη υπερηφάνεια για την μικρή σου οικογένεια. Αν και στην αρχή μπορεί να μην φαινόταν πιθανό, το να είσαι μονογονέας είναι απελευθερωτικό και μπορεί να τονώσει την αγάπη για τον εαυτό σου και την αξία σου σαν άνθρωπος.

 

Έχασες: Οικονομική ασφάλεια. Πρέπει να τα βγάλεις πέρα μόνος/η σου. Να πληρώσεις τους λογαριασμούς, να βρεις μια δουλειά, να επενδύσεις. Όλα πλέον περνάνε από τα χέρια σου και μόνο. Και μη ξεχνάς την αμοιβή του δικηγόρου, των δικαστικών παραστάσεων και όλης της γραφειοκρατίας.
ΚέρδισεςΕίναι πραγματικά πολύ δύσκολο να βρεις δουλειά που συμβαδίζει με το νέο τρόπο ζωής σου, ειδικά αν έχεις παιδιά και δεν έχεις εργαστεί για αρκετά χρόνια. Το έχω βιώσει. Έψαχνα δουλειά και κανένας δεν με προσλάμβανε. Είναι ντροπιαστικό, εξοργιστικό και θλιβερό. Αλλά όλο και μια ευκαιρία θα παρουσιαστεί. Θα βρεις τη δουλειά που σου ταιριάζει και θα γνωρίσεις άτομα που θα εμπλουτίσουν τη ζωή σου. Θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, συνείδηση της αξίας σου σαν άτομο και υπερηφάνεια. Θα συμβεί κι αυτό!

 

Έχασες: Τα σχέδια σου για το μέλλον, τις ελπίδες και τα όνειρα σου μαζί του/της.Νόμιζες ότι θα γερνούσατε μαζί, με τα εγγόνια σας γύρω σας.
Κέρδισες: Την πιθανότητα να βρεις τον σωστό άνθρωπο. Είναι κάπου εκεί έξω.Μπορεί να μην θες καν να σκεφτείς να βγεις ραντεβού ακόμα και η προοπτική να σε ανατριχιάζει αλλά αυτό δεν θα διαρκέσει. Θα έρθει η στιγμή που θα νιώσεις έτοιμος/η. Θέλει κουράγιο και προσπάθεια ώστε να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Αν το επιτύχεις όμως, εν καιρώ θα γνωρίσεις ενδιαφέροντα άτομα. Και έπειτα θα γνωρίσεις τον άνθρωπο σου και θα νιώσεις να πετάς από ευτυχία. Δεν λέω ότι αυτό θα είναι εύκολο ή ότι θα γίνει μέσα σε μια νύχτα αλλά ξέρω πολλούς ανθρώπους που είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι με τον δεύτερο τους γάμο από ότι ήταν με τον πρώτο τους. Απλά έχε πίστη στη μοίρα και στον εαυτό σου.

 

ΈχασεςΤους φίλους και την οικογένειά σου. Ακόμα και αν είναι ευγενικοί απέναντι σου, τα πράγματα δεν θα είναι όπως πριν. Το τέλος αυτών των σχέσεων μπορεί να είναι δύσκολο.
ΚέρδισεςΘα γνωρίσεις άλλους ανθρώπους σαν εσένα που θα σε καταλάβουν και θα γίνετε οι καλύτεροι φίλοι. Θα διασκεδάσεις μαζί τους και θα διαμορφώσετε πολύτιμους δεσμούς μεταξύ σας. Έχω μια φίλη την οποία γνώρισα ενώ βρισκόμουν στη διαδικασία του διαζυγίου. Αμέτρητες φορές είχα κάτσει μαζί της στο αμάξι κλαίγοντας και εκείνη απλά με άκουγε και μου έδινε χαρτομάντιλα. Ο Θεός να την έχει καλά. Είμαστε ακόμα κολλητές, έχουμε κάνει ταξίδια μαζί και έχουμε ζήσει μοναδικές στιγμές.

 

 

Έχασες: Ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σου μαζί του/της. Περάσατε χρόνια μαζί. Μπορεί να είναι τρομερά επώδυνο να ανακαλείς τις ευτυχισμένες και όμορφες στιγμές που μοιραστήκατε.
Κέρδισες: Το μέλλον που θα επιλέξεις. Θες να ξαναβρείς την ευτυχία; Είναι στο χέρι σου. Εσύ θα αποφασίσεις το τι θα γίνει από εδώ και πέρα (μέχρι κάποιο σημείο). Φυσικά, τα περισσότερα πράγματα στη ζωή δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Όμως αυτό που μπορείς να κάνεις είναι επιλογές με γνώμονα τον εαυτό σου. Να φροντίσεις τον εαυτό σου, σωματικά και ψυχικά, να επιλέξεις πως θα ζήσεις τη ζωή σου από εδώ και πέρα, τι θα κάνεις, που θα ταξιδέψεις και με ποιους ανθρώπους θα περάσεις τον χρόνο σου.

Το μέλλον φαντάζει ζοφερό μετά το διαζύγιο. Η ευτυχία φαίνεται κάτι μακρινό. Όμως θα την ξαναβρείς αν διαλέξεις το σωστό μονοπάτι. Το να αισθάνεσαι σαν θύμα και να λυπάσαι τον εαυτό σου συνέχεια, θα σε εμποδίσει να χτίσεις ένα καλύτερο μέλλον. Το να αδράξεις αυτό που θες και να προσπαθήσεις με όλο σου το είναι να το αποκτήσεις, θα σου δώσει το μέλλον που επιθυμείς!

 

 

 

 

Πηγή:http://singleparent.gr/

Image courtesy of David Castillo Dominici at FreeDigitalPhotos.net