Δηλώσεις πριν τη μητρότητα


mother-and-daughter-smiling

 

Όλες οι γυναίκες πριν γίνουν μαμάδες κάνουν δηλώσεις, ότι δεν θα αλλάξουν τίποτα απολύτως τόσο στον γάμο όσο και στη προσωπική τους ζωή!

H γέννηση όμως ενός μωρού από μόνη της προϋποθέτει αλλαγές και καταρρίπτει τον μύθο ότι «εγώ δεν θα γίνω σαν τις άλλες»!

Διαβάστε παρακάτω τα πιο συνηθισμένα πράγματα που ορκιζόσασταν ότι δεν θα κάνετε, αλλά τελικά οι καταστάσεις δεν σας επέτρεψαν να κρατήσετε τους «όρκους» σας! 

Δεν θα παραμελήσω τον εαυτό μου και την εμφάνιση μου!

Το μωρό έρχεται και ο χρόνος κυλάει σαν νερό! Ενώ έχετε όλη την καλή διάθεση να περιποιηθείτε τον εαυτό σας οι διαρκείς απαιτήσεις της καθημερινότητας για τη φροντίδα του μωρού και του σπιτιού δεν σας το επιτρέπουν. Όχι μόνο δεν έχετε χρόνο να κάνετε μια εξωτερική αγαπημένη δραστηριότητα, όπως είναι η βόλτα στα καταστήματα ή να πάτε στο γυμναστήριο αλλά δεν προλαβαίνετε ούτε να πάτε στο κομμωτήριο! Το καθημερινό σας ντους μοιάζει να είναι πολυτέλεια. Κάνετε υπομονή... και θα έρθουν οι στιγμές που θα μπορείτε να αφιερώσετε απερίσπαστη χρόνο στον εαυτό σας και να μην σας διακόπτει κάποιος. Μη ξεχνάτε πως οι προτεραιότητές σας πλέον έχουν αλλάξει.

Το παιδί μου θα τρώει μόνο υγιεινές τροφές!

Πόσες φορές περάσατε μαζί με το παιδί σας μπροστά από το ράφι με τις σοκολάτες και τα σνακ και δεν μπορέσατε να αντισταθείτε στα παρακάλια του ή πόσες φορές του δώσατε από μόνη σας μια παιδική σοκολάτα ή  ένα δεύτερο μπισκότο προκειμένου να το επιβραβεύσετε για την καλή του συμπεριφορά και να «αγοράσετε» λίγο χρόνο προκειμένου να οργανώσετε τις δουλειές σας;  Χαλαρώστε. Δεν πειράζει αν κάποιες φορές βγαίνετε από το πρόγραμμα. Αρκεί που είστε ευαισθητοποιημένη και ενημερώνεστε διαρκώς για την αξία της υγιεινής διατροφής για το παιδί σας.

Δεν θα μιλήσω ποτέ άσχημα μπροστά στο παιδί μου!

Δυστυχώς έχουν υπάρξει φορές που βρεθήκατε εκτός ελέγχου είτε επειδή κάποιος παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη ή το σήμα του στοπ ενώ οδηγούσατε είτε όταν καβγαδίσατε με τον σύζυγό σας για κάποιο οικογενειακό θέμα και έτυχε να είναι μπροστά και το παιδί σας! Κρίμα που δεν μπορέσατε να συγκρατήσετε το λεξιλόγιο σας! Μην έχετε τύψεις γι αυτό. Οι μαμάδες είναι και αυτές άνθρωποι και μπορεί κάποιες φορές να συμπεριφερθούν ανάρμοστα λόγω έντονου εκνευρισμού. Εξηγείστε στο παιδί σας ότι ήταν μια άσχημη στιγμή και προσπαθήστε να μην το επαναλάβετε.   

Θα μοιράζομαι τα πάντα με το παιδί μου!

Τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν κυριεύονται από περιέργεια και θέλουν να τα δουν και να τα δοκιμάσουν όλα.Πόσες φορές το παιδί σας έχει αρπάξει το κινητό σας τηλέφωνο και επιμένει να το κρατάει σφιχτά; Πόσες φορές έχει εισβάλει στην ντουλάπα σας και την έκανε άνω κάτω! Εάν πιάσατε τον εαυτό σας να φωνάζει «άστο κάτω αυτό, είναι της μαμάς», μην ανησυχείτε. Είναι φυσιολογικό και από παιδαγωγική άποψη σωστό να διεκδικείτε τα πράγματα σας.Τα παιδιά που οι γονείς τους θέτουν όρια και κανόνες νιώθουν ασφαλή. 

 

Το παιδί μου ποτέ δεν θα κοιμηθεί στο κρεβάτι μας!

Κλαίει για ακόμα ένα βράδυ και ζητάει να κοιμηθεί μαζί σας απεγνωσμένα, επειδή φοβάται να κοιμηθεί μόνο του.  Είστε πολύ κουρασμένη από τις καθημερινές εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Νυστάζετε πολύ και προκειμένου να κοιμηθείτε μία ώρα παραπάνω για να αντεπεξέλθετε στο βαρύ πρόγραμμα της επόμενης ημέρας το παίρνετε από το δωμάτιό του και κοιμάστε και οι τρεις στο ίδιο κρεβάτι!! Μπορεί να στριμωχτεί ανάμεσα στην αγκαλιά σας για μία τελευταία φορά, έτσι δεν είναι; Άλλωστε θα μεγαλώσει κάποια στιγμή και από μόνο του (κάπου εκεί στην περίοδο της εφηβείας) δεν θα επιθυμεί να κοιμάται μαζί σας.

Δεν θα μιλάω συνέχεια στους άλλους για το παιδί μου!

Οι φίλες που έκαναν παιδιά πριν από εσάς μιλούσαν συνέχεια για τα μωρά τους. Τότε σας φαίνονταν υπερβολικές. Τώρα είστε εσείς στη θέση τους και δείχνετε με υπερηφάνεια τα πατουσάκια του μωρού σας ή τα κατορθώματα του στο σπίτι. Οι γονείς χαίρονται και απολαμβάνουν να μιλούν για τα παιδιά τους. Οι συζητήσεις αυτές τους χαλαρώνουν, γιατί έχουν την ευκαιρία να δουν τα πράγματα με διασκεδαστική διάθεση  και άλλες φορές τους δίνει κουράγιο να συνεχίσουν το έργο της ανατροφής και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους.Τελικά είναι ωραίο να έχετε φίλες να μοιράζονται μαζί σας τις ανησυχίες τους.

 

 

 Πηγή :govastileto

photo of marin at freedigitalphotos.net