Γιατί είναι δύσκολο να είσαι γονιός

 

mother-and-daughter-smiling

 

Όλοι λένε ότι το να είσαι γονιός είναι δύσκολο, λίγοι όμως έχουν συνειδητοποιήσει τους λόγους που ισχύει η παραπάνω παραδοχή. Εκείνες δηλαδή τις μικρές και μεγάλες θυσίες που γίνονται στο βωμό της σωστής ανατροφής του παιδιού. Πάμε να δούμε τις κυριότερες…


Είναι δύσκολο να είσαι γονιός γιατί… ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το πρώτο σου παιδί, υπάρχει πλήρης άγνοια στο κομμάτι της ανατροφής και της φροντίδας του. Μπορεί να έχεις διαβάσει βιβλία ή ενημερωτικές ιστοσελίδες, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και καλείσαι να μάθεις τα πάντα άμεσα, στην πράξη.Είναι δύσκολο να είσαι γονιός γιατί… μαθαίνεις να έχεις ως πρώτη και μόνιμη προτεραιότητα στη ζωή σου το παιδί και τις ανάγκες του. Είσαι συνεχώς σε εγρήγορση και καλείσαι να βρίσκεις τρόπους να κάνεις ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για εκείνο.Είναι δύσκολο να είσαι γονιός γιατί… οι δικές σου ανάγκες περνούν σε δεύτερη μοίρα. Δεν έχει σημασία αν είσαι κουρασμένος, κακοδιάθετος ή οτιδήποτε άλλο και πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και να αφιερώνεις τον απαιτούμενο χρόνο στο παιδί.


Είναι δύσκολο να είσαι γονιός γιατί… ακόμα και εκείνες τις ημέρες που είσαι κάπως, επιβάλλεται να αφήσεις ανεπηρέαστο το παιδί και να του φέρεσαι πάντα με καλό τρόπο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεσπάς στο παιδί ή να το παραμελείς επειδή δεν έχεις διάθεση.Είναι δύσκολο να είσαι γονιός γιατί… δεν υπάρχουν περιθώρια για σοβαρά λάθη ή παραλείψεις. Τονίζουμε τη λέξη σοβαρά, με δεδομένο ότι απλά λάθη νομοτελειακά θα κάνετε κατά τη διάρκεια της ανατροφής. Κάποια όμως μπορεί να αποβούν μοιραία, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή.Είναι δύσκολο να είσαι γονιός γιατί… καλείσαι να βρίσκεις λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που έχει το παιδί, ακόμα κι αν σε μια πρώτη ανάγνωση δεν έχετε τα μέσα να το κάνετε.


Είναι δύσκολο να είσαι γονιός γιατί… σε τελική ανάλυση είναι ο πιο απαιτητικός ρόλος που θα αναλάβεις στη ζωή σου και πρέπει να τον επιτελέσεις με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία για να μεγαλώσεις σωστά έναν άνθρωπο. Αυτό τα λέει όλα!

 

 

 

 

 

 

 

mother.gr

Image courtesy of patrisyu at FreeDigitalPhotos.net