Τρεις λόγοι να μη βγάλετε την πάνα αυτό το καλοκαίρι!

 

 

mother-and-daughter-smiling


Οι περισσότερες μαμάδες θεωρούν το καλοκαίρι ιδανική εποχή για να ξεκινήσουν την εκπαίδευση της τουαλέτας στα παιδιά τους. Έξαλλου, ο ζεστός καιρός ευνοεί στο να κυκλοφορούν τα μικρά σας με όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα και επιπλέον (πολύ σημαντικό) δεν υπάρχουν στο σπίτι μοκέτες και χαλιά!

Ωστόσο, αν συντρέχουν οι παρακάτω λόγοι, καλό θα είναι να μην πιέσετε το παιδί σας να κάνει το μεγάλο βήμα από την πάνα στο γιογιό ή την τουαλέτα:
  • Αν φεύγετε για διακοπές: Καλό θα είναι η προσπάθεια να γίνει στην ασφάλεια του σπιτιού σας και χωρίς πίεση χρόνου. Μην αγχώσετε το παιδί μόνο και μόνο γιατί θέλετε να φύγετε για διακοπές, ούτε να ξεκινήσετε την προσπάθεια, αν πρόκειται να ταξιδεύετε με αυτοκίνητα και καράβια ή να μείνετε σε άγνωστα ξενοδοχεία.
  • Αν σας πιέζει κάποιο άτομο: Πολλές φορές οι τρίτοι άνθρωποι έχουν άποψη για τον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας και δυστυχώς προσπαθούν να σας την επιβάλλουν. Επειδή η πεθερά σας έκοψε την πάνα στον άντρα σας μέσα σε ένα καλοκαίρι πριν τριάντα χρόνια, δε σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε κι εσείς τώρα.
  • Αν το παιδί δεν είναι έτοιμο: Κάνατε μια πρώτη προσπάθεια και βλέπετε ότι το παιδί σας αντιδρά και δε δείχνει καμία διάθεση να συνεχίσει. Μην επιμένετε και μην το πιέζετε, γιατί σίγουρα θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλετε.

Να θυμάστε ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό και κατακτά τα αναπτυξιακά ορόσημα στο δικό του χρόνο. Σεβαστείτε τους ρυθμούς και την ετοιμότητα του παιδιού σας, ενθαρρύνετέ το και κάποια στιγμή θα τα καταφέρει.

 

 

 

 

Πηγή: mother.gr