Μαμά, θέλω να κάνω πλαστική επέμβαση

 

mother-and-daughter-smiling

 

“Οταν αισθάνεσαι όμορφη, αισθάνεσαι ισχυρή!!!! Πόση αλήθεια κρύβει μέσα της αυτή η φράση;

Πολλά έφηβα κορίτσια επηρεάζονται από τη βιομηχανία ομορφιάς δισεκατομμυρίων δολαρίων και θέλουν να μιμηθούν τις ντίβες του Χόλιγουντ. Το 2011, περισσότερα από 11.000 κορίτσια βρέθηκαν στο χειρουργείο προκειμένου να αποκτήσουν ένα μεγαλύτερο στήθος. Με το μέσο κόστος των εμφυτευμάτων στήθους  να κυμαίνεται περίπου 3.500 δολάρια η ιδέα της αισθητικής χειρουργικής γίνεται όλο και πιο προσιτή.

Η άποψη του γιατρού,

ο Δόκτωρ David L. Abramson, πλαστικός χειρουργός στη Νέα Υόρκη , λέει ότι έχει μερικές έφηβες πελάτισσες  για επανορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις. Ωστόσο, ο Abramson πιστεύει ότι οι έφηβοι δεν είναι αρκετά ώριμοι για να κατανοήσουν πλήρως τους κινδύνους και τα οφέλη μιας χειρουργικής επέμβασης.

«Αρνούμαι να κάνω αύξηση του μαστού σε ηλικία κάτω των 18», λέει.

Σύμφωνα με τον Δρ Abramson, νωρίτερα τα κορίτσια δεν έχουν  αναπτυχθεί πλήρως.

Όσο για λιποαναρρόφηση, μερικές έφηβες βλέπουν τις μητέρες τους, που έχουν μπει στη διαδικασία και θέλουν να δοκιμάσουν κι αυτές.

Υπάρχουν όμως φορές που η πλαστική χειρουργική είναι απαραίτητη και ακόμη και επωφελής για έναν έφηβο. «Το πιο κοινό πράγμα που οι άνθρωποι κάνουν στα εφηβικά χρόνια είναι ρινοπλαστική και odoplasty (μια μείωση του αυτιού),» λέει ο Δρ Abramson. Ο ίδιος συμβουλεύει τους γονείς των έφηβων να περιμένουν μέχρι το παιδί τους είναι 15 ή 16 για να κάνουν μια επέμβαση στη μύτη.  »Είναι σίγουρο οτι μπορεί να βοηθήσει στην αυτοεκτίμησή τους. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης.»

Πολλοί είναι οι ειδικοί που πιστεύουν ότι η οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης δεν είναι τόσο η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης ενός ατόμου αλλά η εύρεση δεξιοτήτων και ταλέντων. Η Toni Raiten-D’Antonio, μια κλινική κοινωνική λειτουργός από το Long Island,  λέει ότι είχε σοβαρές συζητήσεις με τις δύο κόρες της, την Ελισάβετ, 23, και την Amy, 19, για το θέμα εσωτερική ομορφιά. Η Raiten-D’Antonio συμβουλεύει τους γονείς να ζητήσουν από τους εφήβους να εξετάσουν γιατί αισθάνονται ότι χρειάζονται μια ακραία αλλαγή στο σώμα τους. «Θα ήθελα να μου πει το παιδί μου  τι πιστεύει ότι αυτή η αλλαγή θα φέρει και πώς θα εμπλουτίσει τη ζωή της», λέει. «Τι θα αλλάξει στη ζωή σας πραγματικά, αν έχετε μια διαφορετική μύτη; Και, σε τελική ανάλυση, τα πράγματα που έχουν σημασία δεν αλλάζουν με την πλαστική χειρουργική.»

Το μήνυμα των μέσων ενημέρωσης είναι ότι πρέπει να δούμε ένα συγκεκριμένο τρόπο ο οποίος σε κάνει επιτυχημένο και επιθυμητό ». «Τα παιδιά είναι πολύ ευαίσθητα σε αυτά τα μηνύματα και η δουλειά των γονέων είναι να ξεκινήσουν πολύ νωρίς στη ζωή ενός παιδιού, την επικοινωνία για το τι τους κάνει υπέροχους. Εάν έχετε ένα παιδί ο οποίος είναι ένας ταλαντούχος αθλητής, τονίστε του αυτό. Εάν έχετε ένα παιδί που έχει γράψει ένα υπέροχο ποίημα ή είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρο και ευγενικό άτομο, αυτό είναι που το κάνει επιτυχημένο και όμορφο. «

Μια άλλη μητέρα με παιδιά στην εφηβεία λέει, πως η επιχείρηση ομορφιά, αν σκεφτεί κανείς το μακιγιάζ, το δέρμα και την περιποίηση των μαλλιών, αρώματα, αισθητική χειρουργική, κέντρα υγείας, τα χάπια διατροφής, κοστίζει εκατομμύρια δολλάρια στην παγκόσμια βιομηχανία. Στην πραγματικότητα, οι Αμερικανοί ξοδεύουν περισσότερα κάθε χρόνο για την ομορφιά από ό, τι για την εκπαίδευση. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι ξοδεύουν ένα εκατομμύριο δολάρια την ώρα για τα καλλυντικά προϊόντα.

Λοιπόν, τι λέτε στην έφηβη κόρη σας, όταν θέλει λιποαναρρόφηση ή εμφυτεύματα στήθους;

 

 

 

 

Πηγή:4moms.gr