Πώς να μη χάσετε τον εαυτό σας μέσα από τη μητρότητα


mother-and-daughter-smiling

 

 

Όταν μια γυναίκα γίνεται μητέρα, η αλλαγή που βιώνει στη ζωή της είναι τεράστια και καθοριστική. Τον πρώτο καιρό τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το μωρό και τις ανάγκες του, ενώ αν έρθουν σύντομα και άλλα παιδιά, τότε η ζωή της μοιάζει να περιορίζεται αποκλειστικά στο ρόλο της μαμάς. 

Και μπορεί αυτός ο ρόλος να είναι ο ωραιότερος και ο πιο σημαντικός, όμως εξίσου σημαντικό για κάθε γυναίκα είναι να μη χάσει τον εαυτό της μέσα από τη μητρότητα, να μην παραμελήσει δηλαδή και τα άλλα κομμάτια της ζωής της, αυτά που δε σχετίζονται άμεσα με το παιδί:

 

  • Μην ξεχνάτε το σύντροφό σας: Σίγουρα ο ερχομός του παιδιού αλλάζει τη ζωή ενός ζευγαριού, όμως σύντομα πρέπει να ξαναβρείτε τις ισορροπίες σας και να φροντίζετε τη σχέση σας με το σύντροφό σας.
  • Μην απομακρύνεστε από τις φίλες σας: Μη χάνετε τους φίλους και τις φίλες σας, ειδικά αυτούς που δεν έχουν παιδιά, με τη δικαιολογία ότι τώρα που είστε μαμά δεν έχετε χρόνο.
  • Μην αδιαφορείτε για την εμφάνισή σας: Η μανούλα είναι και γυναίκα, γι’ αυτό καλές είναι οι φόρμες και το κοκαλάκι στα μαλλιά τους πρώτους μήνες, αλλά από ένα σημείο και μετά πρέπει να αρχίσετε να φροντίζετε πάλι τον εαυτό σας.
  • Θυμηθείτε τα ενδιαφέροντά σας: Πριν γίνετε μαμά, σας άρεσε να διαβάζετε βιβλία, να πηγαίνετε θέατρο ή κινηματογράφο, να γυμνάζεστε κλπ. Ίσως να μην μπορείτε πλέον να ασχολείστε με τα ενδιαφέροντά σας με την ίδια συχνότητα, όμως μην τα βγάλετε τελείως από τη ζωή σας.
  • Μην ξεχνάτε τα όνειρά σας: Θυμηθείτε τα όνειρα που είχατε για τη ζωή σας, την οικογένειά σας, την δουλειά ή τις σπουδές σας και συνεχίστε να αγωνίζεστε για αυτά. Έξαλλου τι καλύτερο μάθημα ζωής για το παιδί σας από μια μαμά που προσπαθεί, ακολουθεί τα όνειρά της και πετυχαίνει τους στόχους της. 

 Πηγή : mother.gr

Image courtesy of nenetus at FreeDigitalPhotos.net