Μανούλες, να γιατί πρέπει να προσέχετε τον εαυτό σας!

 

mother-and-daughter-smiling

 

 

Οι περισσότερες μανούλες, ειδικά τα πρώτα χρόνια ζωής τους παιδιού, τείνουν να παραμελούν τη φροντίδα του εαυτού τους, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του. Και όταν μιλάμε για φροντίδα δεν εννοούμε απλά τις επισκέψεις στο κομμωτήριο ή τα ψώνια στα μαγαζιά, αλλά πρωτίστως την υγεία τους.


Πιο συγκεκριμένα, ενώ είναι ιδιαίτερα σχολαστικές με τα εμβόλια του παιδιού ή τη διατροφή του, οι ίδιες τρώνε στην κυριολεξία στο πόδι ό,τι περισσέψει από το πιάτο του παιδιού και φυσικά δε θυμούνται πότε πήγαν για τελευταία φόρα στον οδοντίατρο ή πότε έκαναν τεστ ΠΑΠ.


Τις περισσότερες φορές οδηγούνται στο ιατρείο κάποιου γιατρού, όταν τα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα έντονα και επώδυνα και έρχονται αντιμέτωπες με θεραπευτικές αγωγές, που θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει, αν απλά ήταν πιο συνεπείς στη φροντίδα του εαυτού τους και στην πρόληψη.


Γι΄ αυτό το λόγο, παρά τις πολλές καθημερινές υποχρεώσεις και ευθύνες που έρχονται μαζί με το παιδί, θα πρέπει πάντα να βρίσκετε χρόνο για τη φροντίδα της υγείας σας για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον. για να εξασφαλίσετε ότι θα είστε υγιείς και δυνατές για να φροντίζετε το παιδάκι σας για πολλά-πολλά χρόνια και δεύτερον για να αποτελέσετε πρότυπο για εκείνο. Να του διδάξετε δηλαδή από μικρή ηλικία ότι θα πρέπει να φροντίζει τον εαυτό και την υγεία του (π.χ. να τρέφεται σωστά, να γυμνάζεται, να πλένει τα δόντια του, να φροντίζει την καθημερινή του υγιεινή κλπ), ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσει τις καλές αυτές συνήθειες και στην ενήλικη ζωή του.

 

 

 

 

 

mother.gr

Image courtesy of nenetus at FreeDigitalPhotos.net