Τα θετικά του να είσαι εργαζόμενη μητέρα

mother-and-daughter-smiling

 

Είστε εργαζόμενη μητέρα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να φεύγετε σχεδόν κάθε μέρα με αισθήματα ενοχής για αυτήν σας την απόφαση.

«Είναι εγωιστικό που αφήνω το παιδί μου;» «Είναι σκληρό που τον έχω γράψει σε ολοήμερο σχολείο;» «Μόνο οι μαμάδες που δεν εργάζονται είναι καλές μανούλες;». Αντί να βασανίζετε με παράλογες ενοχές το μυαλό σας, διαβάστε τους παρακάτω λόγους και απολαύστε το γεγονός ότι είστε μια εργαζόμενη μητέρα.

 

Δεν χρειάζεται να είστε «μαμά» όλη την ώρα

Σίγουρα το παιδί σας είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο σε ολόκληρο τον κόσμο και σίγουρα η αγάπη σας είναι ατελείωτη, αλλά πρέπει να παραδεχθείτε ότι είστε κάτι περισσότερο από μια μητέρα. Όταν φεύγετε από το σπίτι για να πάτε στην δουλειά, είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάζετε ρόλους και να κάνετε και ένα διάλλειμα.

Παραδόξως είστε λιγότερο στρεσαρισμένη

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους που έχουν πολλές γυναίκες για τη δουλειά είναι το προστιθέμενο άγχος της εξισορρόπησης εργασία – οικογένεια. Πολυάριθμες μελέτες, ωστόσο, αναφέρουν ότι οι μητέρες που εργάζονται όχι μόνο δεν είναι πιο ευτυχισμένες, αλλά επίσης είναι λιγότερο στρεσαρισμένες. Αντιθέτως οι γυναίκες που εγκαταλείπουν τη δουλειά τους εξαιτίας της μητρότητας, βιώνουν έντονο στρες και πλήττονται από υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης.

 

Περνάτε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας

Η αλήθεια είναι ότι οι μαμάδες που δεν εργάζονται περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους αλλά αποδεικνύεται ότι η ποσότητα του χρόνου δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την ποιότητα. Μια πρόσφατη μελέτη μεγάλης κλίμακας αποκάλυψε ότι η ποσότητα του χρόνου που περνούν οι γονείς με τα παιδιά τους δεν έχει καμία σχέση με την ανάπτυξη τους. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, οι γονείς δεν δίνουν καμία σημασία στα παιδιά και ασχολούνται με κάτι άλλο.

 

Μοιράζεστε την ευθύνη με τον σύντροφό σας

Ναι στην σύγχρονη εποχή μας δεν θα έπρεπε να βλέπουμε τον ρόλο του πατέρα διαφορετικά από της μητέρας, αλλά ακόμα και στην περίπτωση των πιο παραδοσιακών οικογενειών όπου ένας πατέρας εργάζεται και οι μητέρα είναι στο σπίτι, οι γονικές ευθύνες πρέπει να μοιράζονται. Αυτό επειδή έτσι η οικογένεια λειτουργεί περισσότερο ως ομάδα.

 

Βγάζετε τα δικά σας χρήματα και αυτό σας κάνει χαρούμενη

Εάν δεν είστε σε θέση να συνεισφέρετε οικονομικά, μπορεί να αισθάνεστε ενοχές κάθε φορά που πηγαίνετε για μανικιούρ ή ξοδεύετε χρήματα για άλλα προσωπικά σας έξοδα. Σίγουρα, όταν κερδίζετε έναν μισθό μπορείτε να κάνετε έναν καλύτερο προϋπολογισμό και να μην αισθανθείτε τύψεις αν για παράδειγμα ένα μήνα αγοράσετε αντί για ένα …τρία ωραία φορέματα!

 

Γίνεστε θετικό πρότυπο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι εργαζόμενες μητέρες έχουν θετικό αντίκτυπο στην τελική σταδιοδρομία και τα οικονομικά των παιδιών τους. Ειδικότερα, οι κόρες των εργαζόμενων μητέρων αφού ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ασχοληθούν με εποπτικούς ρόλους και να κερδίσουν υψηλά εισοδήματα. Διαβάστε εδώ την σχετική έρευνα αναλυτικά. Έτσι απλά με την εργασία μπορείτε να πείτε ότι βοηθάτε τα παιδιά σας να γίνουν επιτυχημένα αργότερα στη ζωή τους.

 

Έχετε μια δικαιολογία για να περιποιείστε τον εαυτό σας

Πολλές μητέρες, αν δεν δουλεύουν παραμελούν τον εαυτό τους χωρίς καν να το καταλάβουν. Το να έχετε όμως ένα γραφείο να σας περιμένει, σας δίνει την τέλεια δικαιολογία ώστε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας και να δοκιμάστε εκείνη τη ροζ απόχρωση του κραγιόν. 

 

 

 

 

 Πηγή : baby.gr

Image courtesy of  franky242, at FreeDigitalPhotos.net