Τι θα ήθελε να ακούσει κάθε μαμά απο τον άντρα της!

 mother-and-daughter-smiling

 

Η καθημερινότητα μιας μαμάς είναι πολύ δύσκολη. Είτε εργάζεται είτε όχι δεν πάυει να είναι μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά. Υπάρχουν στιγμές που νιώθει απόγνωση και χρειάζεται την συμπαράσταση του συζύγου της. Πόσες απο εμας θα ήθελαν να ακούσουν κάτι απο τα παρακάτω; :

 

'' Αγάπη μου, χρειάζεσαι βοήθεια ; ''

Πολλές φορές μια μαμά δεν ξέρει τι να πρωτοκάνει. Μαγειρέυει, σκαρφαλώνουν τα παιδιά, αφήνει το φαγητό τα κυνηγάει...''Μαμά κατουριέμαι'' φωνάζει το ένα παιδί, ΄΄μαμά πεινάω΄΄ το άλλο. Πόσο θα την ανακουφήσει αυτή η ερώτηση. Η βοήθεια του άντρα της είναι πολύτιμη!

''Κουράστηκες πολύ σήμερα.Θα ήθελες άυριο το απόγευμα να σου κρατήσω τα παιδιά και να πας να κάνεις ενα μανικιούρ ή να βγείς με μια φίλη σου;''

Πόσο θα ήθελε κάθε μαμά να κάνει κάτι για τον εαυτό της και να ξεφύγει λίγο απο την καθημερινότητα! Οσο κρατήσει ενα μανικιούρ ή μια έξοδος θα ξεκούραστεί , θα γεμίσει τις μπαταρίες της για να μπορέσει να ανταπεξέλθει την υπόλοιπη μέρα. Και ιδιαίτερα όταν το προτείνει ο σύζυγός της έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αισθάνεται οτι την καταλαβαίνει και την νοιάζεται.

'' Τι θα έλεγες μια φορά την βδομάδα να φέρνουμε γυναίκα να σε βοηθάει με τις δουλείες του σπιτιού; ''

εδώ τα σχόλια είναι περιττά!!! Αν έχετε εναν τέτοιο άντρα, είστε τυχερή!!

''Είσαι τόσο όμορφη!''

Υπάρχει καλύτερο κομπλιμέντο απο το να μας λέει ο άντρας μας όμορφη παρόλη την κούραση ζωγραφισμένη στο προσωπό μας και τους μάυρους κύκλους κάτω απο τα μάτια μας απο το ξενύχτι ;

'' Οχι άσε τα πιάτα, θα στα πλύνω εγώ''

Ονειρο ζώ!!! Μην με ξυπνάτε!!!

΄΄Είσαι η καλύτερη μαμά που να μπορούσα να διαλλέξω για τα παιδιά μου!''

Πολλές φορές μαλώνουμε τα παιδιά μας και μετά αισθανόμαστε τύψεις και ενοχές!Μια τέτοια δήλωση απο τον άντρα μας , μας γεμίζει χαρά, μας ανακουφίζει για κάθε ανασφάλεια που νιώθουμε και μας επιβραβέυει για την προσπάθεια που καταβάλλουμε να μεγάλωσουμε σωστούς ανθρωπους.

'' Το ξέρω οτι κουράζεσαι, κανε κουράγιο! ελα να σου δώσω μια αγκαλιά ''

Αν ξέρατε πόσες αγκαλίες χρειάζομαστε κατά την διάρκεια της ημέρας , δεν θα μας αφήνατε ποτέ απο την αγκαλιά σας.

 

Αρφαρά Μαρία

© 2014 copyright gynaikoparea.gr

Image courtesy of photostock at FreeDigitalPhotos.net