Όλες οι αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις για το αντηλιακό σου

 

 


mother-and-daughter-smiling

 

ρα που έχει ανοίξει ο καιρός και τα ρούχα σου γίνονται πιο αποκαλυπτικά...πρέπει να προστατευτείς από τον ήλιο. Ναι, ναι ξέρω. Θέλεις να μαυρίσεις γιατί όλο τον χειμώνα αυτό περίμενες. Σε πληροφορώ πως μπορείς να μαυρίσεις και με το αντηλιακό σου. Δεν θέλεις να γεράσεις πρόωρα, έτσι δεν είναι; Ο ήλιος αφυδατώνει το δέρμα με αποτέλεσμα να ζαρώνεις πιο γρήγορα και αποκτάς και περισσότερα σημάδια. Τι πρέπει να γνωρίζεις λοιπόν για το αντηλιακό σου;

 

► Δεν σημαίνει πως το SPF 50 προστατεύει την επιδερμίδα σου περισσότερο από το SPF 30. Ο αριθμός συμβολίζει την διάρκεια που μπορείς να είσαι εκτεθειμένη στον ήλιο, δηλαδή 30 φορές περισσότερο. Βέβαια αυτό δεν ισχύει για το 50 γιατί ουσιαστικά μετά από δύο ώρες το αντηλιακό ή έχει φύγει με το νερό ή το έχει ήδη απορροφήσει το δέρμα σου. Καλό είναι να γνωρίζεις πως το SPF 50 εμποδίζει 98% τις ακτίνες UV και το SPF 30, 97%.

► Δεν υπάρχει αδιάβροχο αντηλιακό. Υπάρχουν μόνο κάποια αντηλιακά που είναι φιλικά με το νερό που σημαίνει πως αντέχουν άλλα 80 λεπτά αφού βγεις από τη θάλασσα. Όλα τα άλλα που γράφουν δεν ισχύουν.

► Όπως προανέφερα το αντηλιακό εμποδίζει την πρόωρη γήρανση. Από διάφορες έρευνες φαίνεται πως αυτοί που χρησιμοποιούν καθημερινή αντηλιακή προστασία έχουν 24% λιγότερες ρυτίδες.

► Η σωστή ποσότητα που πρέπει να βάλεις για να καλύψεις όλο το σώμα σου είναι όσο ένα σφηνοπότηρο. Για να καλύψεις το πρόσωπο και τον λαιμό σου χρειάζεσαι όσο ένα κουτάλι της σούπας.

► Τα σημεία που ξεχνούν οι περισσότεροι να βάζουν αντηλιακό είναι ανάμεσα στα δάχτυλα ποδιών και στα χείλη. Είναι πολύ σημαντικά να φροντίζεις και αυτά.

► Μην αφήνεις το αντηλιακό σου να βράζει στον ήλιο γιατί χαλάει. Κρύψ'το μέσα στην τσάντα σου κάτω από την ομπρέλα για να το κρατήσεις όσο πιο δροσερό γίνεται.
Πηγή: folllowme.gr