Μικρά εγκλήματα....μεταξύ βαφών

 

mother-and-daughter-smiling

 

 

Φωτεινά, λαμπερά με ομοιόμορφο χρώμα. Έτσι ακριβώς είναι τα μαλλιά λίγα λεπτά μετά τη βαφή. Πολύ σύντομα όμως χάνουν την αρχική τους λάμψη. Και το ραντεβού στο κομμωτήριο για την επόμενη βαφή αργεί ακόμη. Τι φταίει άραγε και ξεθωριάζουν τόσο εύκολα;

Απλώνετε σκούρα απόχρωση στα ξεθωριασμένα μαλλιά.Το χρώμα της βαφής αναδεικνύεται μόνο σε υγιή μαλλιά. Περνώντας λοιπόν μια στρώση από σκουρόχρωμη απόχρωση δεν καλύπτεται το θαμπό, άτονο, ξεθωριασμένο χρώμα. Η φθορά παραμένει. Τη λύση τη δίνει μόνο μια εντατική θεραπεία με μάσκες που περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες ή κερατίνη δύο, τουλάχιστον, εβδομάδες πριν από τη βαφή που θρέφει σε βάθος και οχυρώνει την τρίχα.

 

Λούζετε τα μαλλιά την επομένη, κιόλας, της βαφής. Ακόμη και στην περίπτωση που έχετε λιπαρά μαλλιά, αφήνετε να περάσουν 2-3 μέρες μετά τη βαφή για να σταθεροποιηθούν καλύτερα οι χρωστικές. Ιδιαίτερα αν έχετε επιλέξει έντονες αποχρώσεις, όπως είναι οι κοκκινωπές. Το ζεστό νερό σε συνδυασμό με το σαμπουάν ανοίγουν τα λέπια της τρίχας, με αποτέλεσμα το χρώμα να φθίνει ευκολότερα.

 

Χρησιμοποιείτε ακατάλληλα προϊόντα. Ξοδεύετε χρήμα και χρόνο να βάψετε τα μαλλιά και στη συνέχεια τα αφήνετε …στην τύχη τους, με αποτέλεσμα να είναι μονίμως ξηρά, θαμπά και δύσκολα στο καθημερινό φορμάρισμα. Επιλέγετε γι αυτό σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα αποκλειστικά για βαμμένα μαλλιά με ήπια σύνθεση, πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες που διατηρούν την τρίχα υγιή και δίνουν παράταση χρόνου στο χρώμα της βαφής.

 

Ξεχνάτε να κόβετε τακτικά τις άκρες. Ιδιαίτερα την περίοδο που θέλετε να τα μακρύνετε. Όμως οι τεχνικές επεξεργασίες ταλαιπωρούν τα μαλλιά με αποτέλεσμα να καταλήγουν θαμπά, ξηρά, εύθραυστα με ψαλίδα στις άκρες. Φροντίζετε γι αυτό να τα κόβετε δύο εκατοστά ανά δίμηνο ώστε να διατηρούν την καλή τους εικόνα.

 

Υιοθετείτε στα τυφλά τις επιταγές της μόδας. Oι τάσεις σε κάθε νέα σεζόν δίνουν απλώς το στίγμα της μόδας. Αν , για παράδειγμα, κυριαρχούν οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις δεν σημαίνει ότι γινόμαστε όλες ….ξανθές. Επιλέγετε λοιπόν τον τόνο που ταιριάζει στο φυσικό χρώμα των μαλλιών αλλά και της επιδερμίδας σας.

 

Κάνετε ανταύγειες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε ιδανικές καταστάσεις οι ανταύγειες γίνονται κάθε 10-12 εβδομάδες ή και παραπάνω . Αν τις επαναλαμβάνετε πιο συχνά τα μαλλιά ταλαιπωρούνται και πολύ σύντομα το …δείχνουν. Επιλέγοντας τα εξειδικευμένα σαμπουάν και κοντίσιονερ για βαμμένα μαλλιά με χαμηλό pH παρέχετε στην τρίχα όλα τα απαραίτητα θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά που τη βοηθούν να διατηρεί τη λάμψη των πρώτων ημερών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Αφήνετε άλουστα τα μαλλιά αρκετές μέρες πριν τη βαφή. Είναι μύθος ότι στα καθαρά μαλλιά δεν πιάνει η βαφή. Απλώς, όταν τα μαλλιά είναι φρεσκολουσμένα οι πόροι παραμένουν ανοιχτοί και μπορεί να νιώσετε ένα ελαφρύ τσούξιμο στη διάρκεια της βαφής. Δύο μέρες πριν το ραντεβού για τη βαφή είναι αρκετές για να αποφύγετε πιθανούς ερεθισμούς.

 

Προσδοκίες VS πραγματικότητα. Οι ειδικοί προειδοποιούν. Για να έχουμε επιτυχημένο αποτέλεσμα δεν «απομακρυνόμαστε» από το φυσικό μας χρώμα. Η απόσταση ασφαλείας για τα φυσικά μαλλιά είναι έως τέσσερις τόνους και δύο αν είναι, ήδη, βαμμένα. Εννοείται ότι την πρώτη ριζική αλλαγή στο χρώμα την αναλαμβάνει μόνον ο επαγγελματίας κολορίστ, που έχει τις γνώσεις αλλά και την εμπειρία να υποδείξει τη σωστή απόχρωση που ταιριάζει στα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά και στον τύπο των μαλλιών.

 

 

 

 

Πηγή: www.skingurus.gr

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net