Ευαίσθητα χέρια – Συμβουλές και θεραπείες περιποίησης

 

 

Τα χέρια μας είναι ίσως το μέλος του σώματος μας που ταλαιπωρείται πιο πολύ από τα υπόλοιπα. Σκέψου μόνο ότι κάθε δουλεία που κάνεις, την κάνεις με αυτά, από τις δουλειές του σπιτιού μέχρι το μακιγιάζ και το ντεμακιγιάζ όλα τα κάνεις με τα χέρια σου. Τα χέρια μας ταλαιπωρούνται πάρα πολύ τόσο από τις δουλειές του σπιτιού, όσο και από τις καιρικές συνθήκες αλλά και τα χημικά συστατικά τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά για να καθαρίσουμε το σπίτι, το γραφείο μας ακόμα και τον υπολογιστή μας. Τα χέρια μας λοιπόν περνάνε δύσκολα στην καθημερινότητα τους και αυτός άλλωστε είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τα χέρια μας είναι το πρώτο σημείο στο κορμί μας το οποίο εμφανίζει σημάδια γήρανσης. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο τα γεγονός ότι η ηλικία μιας γυναίκας φαίνεται από τα χέρια της μιας και αυτά μαρτυρούν όλα αυτά που έχει κάνει στην ζωή της. Ακόμα και η φύση της δουλείας που κάνει μια γυναίκα συνήθως αποτυπώνεται στα χέρια της!

Τα χέρια μας όμως είναι από την φύση τους πιο ευαίσθητα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα σημεία του σώματος μας και αυτό γιατί το δέρμα των χεριών μας έχει τα λιγότερα κύτταρα τα οποία είναι και πιο ευπαθή από τα υπόλοιπα κύτταρα των οργανισμού μας.  Εάν λοιπόν και εσύ έχεις παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό τα χέρια σου να είναι πιο ευαίσθητα ή εάν ανέκαθεν είχες ευαίσθητα χέρια μην ανησυχείς γιατί σου έχουμε βρει όλες τις λύσεις που χρειάζεσαι. Με το συγκεκριμένο άρθρο θα σου δώσουμε τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες συμβουλές για να πάψεις να έχεις ευαίσθητα χέρια αλλά και θα σου δώσουμε μοναδικές σπιτικές θεραπείες για να αποκτήσεις όμορφα, αψεγάδιαστα και με νεανική όψη χέρια.

Οι αιτίες που έχουμε ευαίσθητα χέρια.

Υπάρχουν πολλές αιτίες για τις οποίες έχουμε ευαίσθητα χέρια καθώς υπάρχουν και πολλές λάθος συνήθειες οι οποίες μας στερούν τα απαλά νεανικά και όμορφα χέρια. Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει να κάνουμε κάποια πράγματα αλλά και να έχουμε λάθος συνήθειες τις οποίες εάν αλλάξουμε ημέρα με την ημέρα  θα είναι σαν να κάνουμε ένα τεράστιο δώρο στην επιδερμίδα των χεριών μας με αποτέλεσμα αυτά να μεταμορφωθούν.

Τα ευαίσθητα χέρια είναι αποτέλεσμα μιας γενικότερης κατάστασης η οποία δεν επιτρέπει στην επιδερμίδα των χεριών μας να λειτουργήσει σωστά και να προστατεύσει την επιφάνεια αλλά και το εσωτερικό των χεριών μας. Η έκθεση των χεριών μας στο κρύο, στον αέρα, στον ήλιο τόσο στην διάρκεια του καλοκαιριού όσο και καθημερινά χωρίς την χρήση της κατάλληλης κρέμας χεριών είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όλες μας και μας δημιουργεί ευαίσθητα χέρια.

Επίσης τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τα ευαίσθητα χέρια σου έχει και το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείς γάντια για να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού. Δυστυχώς τα χημικά συστατικά όλων των καθαριστικών είναι απλώς καταγραφικά για την υγεία της επιδερμίδας των χεριών σου.

Η κακή διατροφή αλλά και η έλλειψη ενυδάτωσης του οργανισμού μας μέσω της κατανάλωσης επαρκούς ποσότητας νερού καθημερινά είναι ακόμα μια αιτία για την οποία έχεις ευαίσθητα χέρια.

Τέλος η ανεπαρκής περιποίηση και φροντίδα της επιδερμίδας των χεριών σου είναι η καθοριστική αιτία για την οποία έχεις κάθε μέρα και πιο ευαίσθητα χέρια.

Συμβουλές για ευαίσθητα χέρια

Αφού είδαμε τις αιτίες οι οποίες ευθύνονται για το γεγονός ότι έχεις ευαίσθητα χέρια θα περάσουμε να δούμε και τις συμβουλές με τις οποίες θα αντισταθμίσεις το πρόβλημα αυτό. Ακολουθώντας καθημερινά τις παρακάτω συμβουλές θα δεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πολύ μεγάλη διαφορά τόσο στην όψη όσο και στην υφή των χεριών σου.

  • Όταν κάνεις δουλειές του σπιτιού πρέπει πάντα να φοράς γάντια γιατί με αυτό τον τρόπο προστατεύεις την επιδερμίδα των χεριών σου από τα χημικά συστατικά που περιέχουν όλα τα καθαριστικά προϊόντα. Όλα τα καθαριστικά δυστυχώς περιέχουν συστατικά και ουσίες οι οποίες όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα των χεριών μας δρουν καταστροφικά. Αυτό ισχύει και για το υγρό πιάτων. Εάν λοιπόν κάνεις τις δουλειές του σπιτιού και πλένεις τα πιάτα χωρίς γάντια σταμάτα να το κάνεις από σήμερα κιόλας. Προμηθεύσου ένα ζευγάρι ανθεκτικά γάντια ή ακόμα καλύτερα για να αρχίσεις να συνηθίζεις την επαφή με τα γάντια, αγόρασε γάντια μιας χρήσης από το φαρμακείο που είναι πολύ πιο λεπτά και δίνουν την αίσθηση σαν να μην τα φοράς ενώ προστατεύουν το ίδιο.
  • Να έχεις πάντα μαζί σου μια κρέμα χεριών και να βάζεις αμέσως μετά από κάθε δουλειά που κάνεις με τα χέρια σου. Ακόμα και εάν φοράς γάντια μόλις τα βγάλεις επιβάλλεται να ενυδατώσεις τα χέρια σου καλά βάζοντας κρέμα χεριών. Εννοείται πως κρέμα χεριών πρέπει να έχεις και στην τσάντα σου αλλά και στην κουζίνα και στο μπάνιο σου και να βάζεις με την πρώτη ευκαιρία.
  • Μην κρατάς τα χέρια σου πολύ ώρα κάτω από το τρεχούμενο νερό γιατί το πολύ νερό καταστρέφει τα ελάχιστα κύτταρα στην επιφάνεια τους. Αυτό συμβαίνει και με το πολύ ζεστό νερό σε μεγαλύτερο βαθμό για αυτό απέφυγε να πλένεις τα χέρια σου με πολύ ζεστό – καυτό νερό.
  • Να φοράς γάντια στα χέρια σου τον χειμώνα και αντηλιακή κρέμα το καλοκαίρι για να κρατάς προστατευμένη την επιδερμίδα των χεριών σου τόσο από το κρύο όσο και από τον ήλιο.
  • Να τρως άφθονα φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση, να τρως ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς αλλά και να πίνεις πολύ νερό ώστε να είναι ο οργανισμός σου επαρκώς ενυδατωμένος.

 Φυσικές θεραπείες για ευαίσθητα χέρια

Ακολουθώντας τις συμβουλές που σου δώσαμε και συνδυάζονταν τες με τις θεραπείες  που ακολουθούν θα δεις πιο γρήγορα αλλαγή στα ευαίσθητα χέρια σου.

Θεραπεία με λεμόνι

Το λεμόνι κάνει θαύματα στα άγρια, σκασμένα, με κηλίδες και ρυτίδες χέρια. Ανακάτεψε μις κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι με ίδια ποσότητα από ελαιόλαδο. Κάνε επάλειψη όπως όταν βάζεις κρέμα.

Θεραπεία με έλαιο Argan

Το Argan oil είναι θαυματουργό για την επιδερμίδα για αυτό εάν θες να δεις τα χέρια σου να αποκτούν την χαμένη τους όψη και υφή απλά άπλωσε έλαιο Argan και τρίψε ελαφρά μέχρι να απορροφηθεί από το δέρμα σου.

Θεραπεία με καστανή ζάχαρη

Ανάμειξε ίση ποσότητα από καστανή ζάχαρη και αμυγδαλέλαιο τρίψε ελαφρώς τα χέρια σου άφησε το μείγμα για 15 λεπτά και ξέβγαλε με χλιαρό νερό. Δεν θα πιστεύεις πόσο απαλό και λαμπερό θα γίνει το δέρμα των χεριών σου.


 

 

 

 

 

 

Πηγή: dynamikhgynaika.gr

Image courtesy of   fantasista at FreeDigitalPhotos.net