« Καθαρισμός προσώπου: Κι όμως, ΔΕΝ τον κάνεις σωστά!

 

mother-and-daughter-smiling

 

 

Χμμμ... και μάλλον δεν τo ξέρεις!

Ο καθαρισμός προσώπου μοιάζει απλός:πλύσιμο, απολέπιση, ξέπλυμα και είσαι έτοιμη. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες στις οποίες δεν δίνεις σημασία και στο μέλλον θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην επιδερμίδα σου.

1. Τα χέρια σου δεν είναι καθαρά

Αν και μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό να πλύνεις τα χέρια σου πριν τα χέρια καλυφθούν με… καθαριστικό προσώπου, είναι σημαντικό να εκθέσεις το πρόσωπο σου σε όσο το δυνατόν λιγότερα βακτήρια.

 

2 Δεν αλλάζεις τα προϊόντα

Ερωτεύτηκες το νερό καθαρισμού αυτό το καλοκαίρι. Το θέμα είναι πως όσο καταπληκτικά αποτελέσματα κι αν έχει για τη σύσταση της επιδερμίδας σου τώρα, αυτό θα αλλάξει όταν έρθει ο χειμώνας. Ο καιρός επιδρά σημαντικά στην επιδερμίδα σου και είναι σημαντικό τα προϊόντα που χρησιμοποιείς να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της. Επιπλέον, η επιδερμίδα σου «θυμάται» τα προϊόντα – δηλαδή αν χρησιμοποιείς συνέχεια τα ίδια, κάποια στιγμή θα είναι λιγότερα αποτελεσματικά.

 

3. Κάνεις συχνά απολέπιση

Η συχνή απολέπιση ξηραίνει την επιδερμίδα και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και αποχρωματισμό της επιδερμίδας. Προτίμησε να κάνεις απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα.

4 Απλώνεις το καθαριστικό προσώπου λάθος

Κι όμως συμβαίνει! Αλλά ποιος είναι ο σωστός τρόπος; Ανοδικά. Βάλε λίγο προϊόν στις άκρες των δαχτύλων σου και ξεκίνα να κάνεις μασάζ στο πρόσωπο σου με μικρές, κυκλικές κινήσεις.

 

5. Η θερμοκρασία του νερού δεν είναι σωστή

Το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους και διευκολύνει το προϊόν να κάνει τη δουλειά που πρέπει. Το κρύο νερό κλείνει τους πόρους και εμποδίζει τους ρύπους να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα σου. Οπότε, ξεκίνα με ζεστό νερό και ολοκλήρωσε τον καθαρισμό προσώπου σου με κρύο.

 

6. Πλένεις το πρόσωπο σου και… τέλος!

Ο καθαρισμός προσώπου δημιουργεί τον «λευκό καμβά» για να συνεχίσεις με τα υπόλοιπα προϊόντα – αναγκαία για την επιδερμίδα σου. Ακόμα κι αν δεν είσαι beauty freak, μην παραλείπεις την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου.

 

 

 

 Πηγή : shape.gr

 Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net