Κατάλληλα κουρέματα για μεγάλη μύτη – Συμβουλές

 

mother-and-daughter-smiling

 

Γνωρίζουμε ότι κανένα πρόσωπο δεν είναι τέλειο και δεν υπάρχει και λόγος. Κάθε γυναίκα έχει τη δική της ομορφιά και γοητεία ακόμα κι αν τα χαρακτηριστικά της δεν είναι άψογα όπως ενδεχομένως θα ήλπιζε. Πάντα υπάρχει κάποιο ψεγάδι ή κάποια ατέλεια χωρίς αυτό να αφαιρεί πόντους από τη γοητεία μας. Μία μύτη, για παράδειγμα, που δεν είναι η πιο μικροκαμωμένη και ίσως όχι τόσο χαριτωμένη όσο θα ήθελες δε σημαίνει ότι σε κάνει άσχημη ή ότι δεν είσαι ελκυστική εξαιτίας του μεγέθους της. Άλλωστε, το κόλπο για να μην τραβάς την προσοχή σε κάποιο χαρακτηριστικό σου που ίσως δεν είναι το ατού σου είναι να ξέρεις πώς να κολακεύεις τα καλά σου σημεία αλλά και να καλύπτεις ή να καμουφλάρεις τις ατέλειές σου. Ένα μεγάλο όπλο για τη γυναικεία εικόνα, είναι τα μαλλιά μας και οι τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές σε κουρέματα και στιλ ώστε να βρούμε την ιδανική και αυτή που θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Υπάρχουν τα σωστά στιλ και τα κατάλληλα κουρέματα για μεγάλη μύτη που θα σε βοηθήσουν να κρύβεις τη μικρή σου αυτή ατέλεια και θα ανεβάσουν ξανά την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη.

Αν, λοιπόν, η μύτη σου δεν είναι και τόσο κοντά στο πρότυπο της γαλλικής, το μόνο που χρειάζεται είναι να ανακαλύψεις τα κατάλληλα κουρέματα για μεγάλη μύτη που δε θα την τονίζουν αλλά αντίθετα θα την κάνουν να δείχνει πιο μικρή και θα κολακεύουν το πρόσωπό σου.

Ιδανικά στιλ μαλλιών και κατάλληλα κουρέματα για μεγάλη μύτη – 5 Συμβουλές

 

1.Σωστή χωρίστρα

κουρέματα για μεγάλη μύτη

Ξεκινώντας τις προτάσεις για τα ιδανικά στιλ μαλλιών και τα κατάλληλα κουρέματα για μεγάλη μύτη, θα πούμε ότι παίζει ρόλο ακόμα και η χωρίστρα που θα επιλέξεις για τα μαλλιά σου. Αυτό που θα πρέπει να αποφύγεις για να μην τονίζεις την ατέλειά σου είναι η χωρίστρα στη μέση, στο κέντρο δηλαδή του κεφαλιού σου. Όταν έχεις μεγάλη ή στραβή μύτη, είναι προτιμότερο να κάνεις τη χωρίστρα σου στο πλάι και με αυτό τον τρόπο δε θα τραβάς τα βλέμματα στη μύτη που βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου.

 

2.Σωστό μήκος στα μαλλιά

κουρέματα για μεγάλη μύτη

Τα κατάλληλα κουρέματα για μεγάλη μύτη, σίγουρα δεν είναι τα κοντά γιατί αντί να καλύψουν το «πρόβλημα» αντιθέτως του δίνουν έμφαση. Το ιδανικό μήκος είναι το μεσαίο αλλά και τα μακριά μαλλιά είναι πιο κολακευτικά όταν δεν έχεις μικροκαμωμένη μύτη. Γενικά, καλό είναι το μήκος των μαλλιών σου να μην είναι πιο κοντό από το ύψος του σαγονιού. Επίσης, να ξέρεις ότι δεν είναι πολύ κολακευτικό να μαζεύεις ψηλά τα μαλλιά σου ή να κάνεις αλογοουρά γιατί ελευθερώνεται το πρόσωπο και είναι λογικό να εστιάζει τα βλέμμα περισσότερο σε μια μεγάλη μύτη.

 

3.Όγκος και κίνηση

κουρέματα για μεγάλη μύτη

Τα ίσια και μονοκόμματα στιλ μαλλιών δεν ταιριάζουν σε γυναίκες με μεγάλη μύτη γιατί συνήθως την τονίζουν. Τα κατάλληλα κουρέματα για μεγάλη μύτη είναι εκείνα που δίνουν στα μαλλιά σου όγκο, αέρα και κίνηση. Έτσι, λοιπόν, για να καμουφλάρεις την ατέλειά σου μπορείς να επιλέξεις ντεγκραντέ κουρέματα, έντονο φιλάρισμα και μύτες. Με την κίνηση και τον όγκο που προσδίδουν στο κεφάλι σου, εστιάζουν εκεί την προσοχή και παίρνουν μακριά το βλέμμα από τη μύτη και το πρόσωπο.

 

4.Μπούκλες και ατημέλητο στιλ

κουρέματα για μεγάλη μύτη

Στα ιδανικά στιλ και τα κατάλληλα κουρέματα για μεγάλη μύτη, προτείνονται οι χαλαρές μπούκλες και γενικά τα κατσαρά μαλλιά που έχουν και αυτά όγκο, καθώς και ένα πιο ατημέλητο και ανέμελο χτένισμα που θα αποπροσανατολίζει από τη μικρή ατέλεια στο κέντρο του προσώπου μας.

 

5.Φράντζες και αφέλειες

κουρέματα για μεγάλη μύτη

Στα κατάλληλα κουρέματα για μεγάλη μύτη, συμπεριλαμβάνονται εκείνα που έχουν φράντζες και αφέλειες. Για να κολακεύσεις το σχήμα και το μέγεθος της μύτης σου προτείνονται οι μακριές και ελαφριές φράντζες στο πλάι, αλλά και μακριές αφέλειες στο μέτωπο που δεν είναι ιδιαίτερα πυκνές. Με τις φράντζες και τις αφέλειες στο κούρεμά σου, εν μέρει καλύπτεις ή καλύτερα καμουφλάρεις τη μικρή σου ιδιαιτερότητα.

 

 

 Πηγή: dynamikhgynaika.gr

 Image courtesy of nenetus at FreeDigitalPhotos.net