Ξεθώριασμα μαλλιών – Λάθη – Συμβουλές

 

 

 

Όλες συχνά – πυκνά στενοχωριόμαστε και απογοητευόμαστε κάθε φορά που βλέπουμε ότι το φρεσκοβαμμένο μαλλί μας διατηρεί αναλλοίωτο και λαμπερό το χρώμα του μόνο για λίγες εξόδους μας, ενώ μέσα σε μερικές μόνον εβδομάδες χάνει τη λάμψη, τη φρεσκάδα, το σωστό χρώμα βαφής του και ξεθωριάζει.

Πράγματι, το ξεθώριασμα μαλλιών είναι ένα μείζον πρόβλημα που ανησυχεί τις γυναίκες κάθε ηλικίας που βάφουν τα μαλλιά τους και διόλου χαρούμενες διαπιστώνουν ότι μέσα σε κάμποσες μέρες ( παραδείγματος χάρη μέσα σε 20 ημέρες ) το χρώμα που έχουν επιλέξει ξεθωριάζει και γίνεται θαμπό.

Εάν είσαι μία από τις γυναίκες εκείνες που προβληματίζονται για το ξεθώριασμα μαλλιών τους, διάβασε προσεκτικά το άρθρο αυτό, εντόπισε ποια λάθη κάνεις στην καθημερινότητά σου που καθιστούν τα μαλλιά σου ξεθωριασμένα και ακολούθησε πιστά τις πέντε συμβουλές για το ξεθώριασμα μαλλιών που η συγγραφική ομάδα του περιοδικού Δυναμική Γυναίκα θα σου προτείνει.

Λάθη που οδηγούν στο ξεθώριασμα μαλλιών

Στην καθημερινή σου ζωή εμπίπτεις σε ορισμένα ολισθήματα, ορισμένα λάθη που οδηγούν τα μαλλιά σου στο ξεθώριασμα, κάνοντας τη βαφή να χάνει το αρχικό, γνήσιο, ζωντανό, έντονο και λαμπερό της χρώμα. Πολύ απλά πράγματα, που ίσως να μην το πιστεύεις, μπορούν να φέρουν ευθύνη για το ξεθώριασμα της βαφής των μαλλιών σου. Αυτά θα σου τα επισημάνουμε ευθύς αμέσως.

 1. «Βίαιο» χτένισμα και σφιχτές αλογοουρές.
  Όταν χτενίζεις ή βουρτσίζεις με βίαιο τρόπο τα μαλλιά σου, ή, ακόμη, όταν τα πιάνεις σε σφιχτές αλογοουρές και κότσους, προκαλείς καταστροφή αρχικά στη δομή των τριχών. Ως εκ τούτου, τα μόρια των χρωστικών της βαφής που χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου διαφεύγουν, οδηγώντας το χρώμα σε ταχύτερο από το αρμόζον ξεθώριασμα.
 2. Παράλειψη φροντίδας των μαλλιών σε όλο το μήκος τους.
  Το ξεθώριασμα μαλλιών μπορεί να προκληθεί από την αμέλεια σου να περιποιείσαι τα μαλλιά σου σε ολόκληρο το μήκος τους, από τη ρίζα της κάθε τρίχας έως την άκρη της. Εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις ότι ξεθώριασμα μαλλιών παρατηρείται στις άκρες τους, οι οποίες είναι βέβαια και το παλαιότερο τμήμα των μαλλιών σας, άρα και αυτό που έχει υποστεί την περισσότερη φθορά και θερμότητα. Οι άκρες, λοιπόν, είθισται να είναι κατεστραμμένες, και αυτός είναι ο λόγος που χάνουν τα μόρια της χρωστικής τους.
 3. Έλλειψη χρήσης conditioner σε συνδυασμό με προϊόντα ενυδάτωσης για τα μαλλιά.
  Τα μαλλιά ενδέχεται να ξεθωριάζουν επειδή δε χρησιμοποιείς καθόλου ή δε χρησιμοποιείς τακτικά conditioner σε συνδυασμό με κάποια μάσκα μαλλιών, δύο προϊόντα που είναι ζωτικής σημασίας για τη φροντίδα των μαλλιών σου, η παράλειψη των οποίων συνεπάγεται ξεθώριασμα μαλλιών.
 4. Έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.
  Η έκθεση των μαλλιών σε υπεριώδες φως ( UV ) κάνει τα μαλλιά ξηρά, θαμπά, εύθραυστα και δύσκολα στο χτένισμα. Επιπρόσθετα, τα ξεθώριασμα των μαλλιών σου μπορεί αν επιδεινωθεί από τις ακτίνες του ήλιου, αφού οι τελευταίες ευθύνονται για τη διάσπαση της ρίζας.

 

Συμβουλές για να αποφύγεις το ξεθώριασμα μαλλιών

Προβληματίζεσαι έντονα από το ξεθώριασμα μαλλιών; Θεωρείς ότι ξοδεύεις αναίτια υπέρογκα ποσά και πολύ χρόνο στο να βάφεις ξανά και ξανά τα μαλλιά σου; Δες τις ακόλουθες συμβουλές που είναι σχετικές με το ξεθώριασμα μαλλιών και δε θα χάσεις!

 1. Επίλεξε το σωστό χρώμα. Βρες ένα χρώμα βαφής που να ταιριάζει με τα δικά σου φυσικά χρώματα, το οποίο δε θα σε αναγκάζει να βάφεις πάρα πολύ τακτικά τα μαλλιά σου, αφού η ρίζα δε θα διαφέρει αισθητά από την απόχρωση που έχεις χρησιμοποιήσει στο υπόλοιπο μαλλί σου.
 2. Απόφυγε το λούσιμο για λίγες ημέρες πριν τη βαφή. Είναι καλό να μη λουστείς για μερικές ημέρες προτού βάψεις το μαλλί σου, ώστε να πιάσει καλύτερα το χρώμα και να διαρκέσει επομένως περισσότερο. Ωστόσο, επειδή τα μαλλιά σου πρέπει να είναι πολύ καλά ενυδατωμένα όταν θα έρθει η ώρα να έρθουν σε επαφή με τη βαφή, εάν θέλεις να προλάβεις το ξεθώριασμα μαλλιών, εφάρμοσε λίγες πριν τα βάψεις μία πολύ καλή ενυδατική μάσκα. Άλλωστε οι βαφές λατρεύουν τα ενυδατωμένα μαλλιά!
 3. Προτίμησε το κρύο νερό στο λούσιμό σου. Τα βαμμένα μαλλιά απαιτούν κρύο ή έστω χλιαρό νερό – ειδικά όταν είναι φρεσκοβαμμένα. Το ζεστό νερό τα φθείρει τόσο αναφορικά με το χρώμα τους όσο και σε σχέση με τη δομή τους. Για το λόγο αυτό, σου προτείνουμε να λούζεσαι με κρύο νερό, έτσι ώστε και η τρίχα σου να είναι δυνατή και παχιά και το χρώμα των μαλλιών σου να μην ξεθωριάζει.
 4. Εφάρμοσε κάποια λοσιόν για ξεμπέρδεμα των μαλλιών σου πριν το χτένισμα. Εκτός από το ότι δε συνιστάται να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου με βούρτσες, αλλά είναι καλύτερο να τα χτενίζεις με χτένες που έχουν αραιά δόντια, είναι καλό να εφαρμόζεις σε όλο το μήκος των μαλλιών σου κάποια ελαφριά λοσιόν που βοηθάει στο εύκολο ξεμπέρδεμα και χτένισμά τους ή μία ενυδατική κρέμα για τα μαλλιά. Φυσικά, καλύτερα να αποφεύγεις να πιάνεις τα μαλλιά σου πολύ σφιχτές αλογοουρές.
 5. Χρησιμοποίησε προϊόντα με αντηλιακή προστασία. Κάθε φορά που πρόκειται να εκθέσεις τα βαμμένα ( ή μη ) μαλλιά σου στην υπεριώδη και ζημιογόνο ακτινοβολία του ήλιου, είναι απαραίτητο να έχεις εφαρμόσει κάποιο προϊόν που έχει μία συγκεκριμένη προστασία από τον ήλιο. Δυστυχώς, δεν κυκλοφορούν ακόμα στο εμπόριο προϊόντα με τόσο αξιόλογη και άκρως αποδοτική προστασία έναντι στην ακτινοβολία του ήλιου, η οποία, εκτός των άλλων, ευθύνεται και για το ξεθώριασμα μαλλιών.

Μαθαίνοντας ποια είναι τα λάθη που ευθύνονται για το ξεθώριασμα μαλλιών και ακολουθώντας τις πέντε παραπάνω συμβουλές για να προλάβεις τα μαλλιά σου από το ξεθώριασμα ή για να τα επαναφέρεις σε πολύ καλά επίπεδα, εάν είναι ήδη ξεθωριασμένα, θα μπορείς πλέον κι εσύ να υπερηφανεύεσαι για το χρώμα και την ποιότητα των μαλλιών σου!! Μην το αμελείς και ξεκίνησε άμεσα τη σωστή περιποίηση των μαλλιών σου.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: dynamikhgynaika.gr