5 λάθη όταν αγοράζεις άρωμα

 

 

 


Γιατί είναι σημαντικό να μην κάνεις αυτά τα λάθη όταν αγοράζεις άρωμα; Επειδή μόνο αν τα αποφύγεις μπορείς να είσαι σίγουρη ότι αυτό που θα διαλέξεις θα σου αρέσει, θα σου ταιριάζει και κυρίως, όταν θα το φοράς θα είναι το ίδιο που μύρισες στο κατάστημα. Μάθε λοιπόν τα πιο συχνά λάθη όταν αγοράζεις άρωμα και φρόντισε να μην τα επαναλάβεις κι εσύ.

 

ΛΑΘΟΣ 1
Δοκιμάσεις άρωμα φορώντας ήδη το δικό σου ή κάποιο body milk ή body oil

Αυτονόητο; Κι όμως. Πολλές γυναίκες που πηγαίνουν να δοκιμάσουν άρωμα και φοράνε ήδη το δικό τους, ή άλλα αρωματικά προϊόντα που αναπόφευκτα αναμειγνύονται με αυτό που θέλουν να δοκιμάσουν. Ακόμα κι αν έχεις μπει τυχαία σε ένα κατάστημα, και δοκιμάσεις ένα άρωμα που σου αρέσει, ενώ ήδη φοράς το δικό σου, προτίμησε να μην το αγοράσεις εκείνη τη στιγμή. Πήγαινε να το δοκιμάσεις την επόμενη μέρα, χωρίς να φοράς οτιδήποτε αρωματικό, ώστε να μπορέσεις να το εκτιμήσεις όπως του πρέπει.

 

ΛΑΘΟΣ 2
Δοκιμάζεις περισσότερα από 4 αρώματα σε μια μέρα

Αν δεν είσαι αρωματοποιός ή οινογνώστρια, η μύτη σου δεν είναι εκπαιδευμένη να ξεχωρίζει πάρα πολλές μυρωδιές και σίγουρα θα κουραστεί μετά το 3ο ή 4ο άρωμα, οπότε δεν έχει νόημα να δοκιμάσεις περισσότερα. Το ίδιο ισχύει και για τα αρώματα που θα σου δώσουν να μυρίσεις σε blotter (χαρτάκι).

 

ΛΑΘΟΣ 3
Ακουμπάς το μπουκάλι στη μύτη σου

Έστω ότι αποφασίζεις να μην φορέσεις το άρωμα και ζητάς από την πωλήτρια να σου δώσει να το μυρίσεις από το μπουκάλι… Να ξέρεις πως αν το σπρέι ακουμπήσει στη μύτη σου, οτιδήποτε μυρίσεις από εκείνη τη στιγμή και μετά, θα το αντιλαμβάνεσαι αλλοιωμένο, εφόσον θα περνά από το «φίλτρο» του συγκεκριμένου αρώματος.

 

ΛΑΘΟΣ 4
Αγοράζεις ένα άρωμα που μύρισες σε κάποια άλλη

Ένα λάθος που πολλές γυναίκες κάνουν, και καταλήγουν να φοράνε αρώματα που πάνω τους μυρίζουν διόλου σαγηνευτικά -και ξυνισμένη μαρμελάδα το λες… Το άρωμα που σε ενθουσίασε σε μια φίλη σου δεν είναι το ίδιο το άρωμα, αλλά ο συνδυασμός του με το δέρμα της και την προσωπική της μυρωδιά. Είναι πιθανότατο να μην έχει την ίδια απόδοση επάνω σου, για αυτό θα πρέπει να το δοκιμάσεις, πριν αποφασίσεις αν θα το πάρεις ή όχι.

 

ΛΑΘΟΣ 5
Το αγοράζεις αμέσως αφότου το δοκιμάσεις

Πολλές φορές, έχεις αγοράσει άρωμα επειδή σε έχει ενθουσιάσει με τις πρώτες του νότες, αλλά η συνέχεια δεν ήταν αυτό που ήθελες. Για αυτό, πριν πας στο ταμείο, ζήτησε να το δοκιμάσεις, βγες από το κατάστημα, πήγαινε να κάνεις όλες τις άλλες δουλειές και τα ψώνια σου και, εφόσον εξακολουθεί να σου αρέσει ο τρόπος που μυρίζει και το πώς έχει εξελιχθεί οσφρητικά, πήγαινε να το αγοράσεις στο τέλος της ημέρας.

 

Και μία συμβουλή…
Πριν πας στα μαγαζιά να να αγοράσεις άρωμα κάνε μια μικρή έρευνα αγοράς, μέσα από περιοδικά, sites, blogs, αλλά και άτομα που εμπιστεύεσαι τη γνώμη τους. Κάνε μια λίστα με τα αρώματα που θα ήθελες να δοκιμάσεις, αποκλείοντας παράλληλα αυτά που ξέρεις πως δύσκολα θα σου αρέσουν: αν είσαι κορίτσι των δυνατών orientals, δεν έχεις λόγο να δοκιμάσεις ένα fresh citrus.

 

 

 

 

Πηγή: helloladies.gr