Πως να διορθώσεις ατυχήματα στο μακιγιάζ

 

 

mother-and-daughter-smiling

 

Πολλές φορές ενώ έχεις σκεφτεί τι μακιγιάζ θες να κάνεις, κατά την υλοποίηση μπορεί να μη σου βγει ακριβώς όπως το ήθελες ή στο τέλος μπορεί να μη σου πάει! Πως θα το διορθώσεις;

Πολλές φορές ενώ έχεις σκεφτεί τι μακιγιάζ θες να κάνεις, κατά την υλοποίηση μπορεί να μη σου βγει ακριβώς όπως το ήθελες ή στο τέλος μπορεί να μη σου πάει! Πως θα το διορθώσεις;


Η  σκιά πήγε…  παντού
Πόσες φορές απλώνεις σκιά στο μάτι σου και πέφτει παντού; Κι αν έχεις ήδη ολοκληρώσει το μακιγιάζ σου, πρέπει να το καθαρίσεις χωρίς να κάνεις «στάμπες». Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα  γι αυτό δοκίμασε κατά την εφαρμογή της σκιάς και ειδικά, αν είναι σε μορφή σκόνης, να κρατάς ένα χαρτομάντιλο κάτω από το μάτι σας. Έτσι, δε θα λερωθεί το μάγουλό σου. Επίσης μπορείς να απλώσεις κάτω από τα μάτια σου πλούσια ποσότητα πούδρας σε σκόνη έτσι ώστε τα υπολείμματα να πέσουν εκεί και να τα απομακρύνεις μαζί με την πούδρα μόλις τελειώσεις.

Έπεσε λίγο concealer παρά πάνω

Καλό είναι να χρησιμοποιείς concealer με κρεμώδη υφή. Φρόντισε η ποιότητα του προϊόντος που χρησιμοποιείς να είναι πολύ καλή, γιατί  η περιοχή των ματιών είναι αρκετά ευαίσθητη και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα αλλά και το αποτέλεσμα είναι ψεύτικο και βαρύ, όταν το concealer δεν απλώνεται πολύ εύκολα. Προσπάθησε να το «ταμπονάρεις» με το δάχτυλό σου και μην ασκείς ιδιαίτερη πίεση στα μάτια σου. Δοκίμασε μία ροδακινί απόχρωση γιατί καλύπτει καλύτερα τους μαύρους κύκλους.

Μάσκαρα με «κομπάκια»
Πολλές φορές η  μάσκαρα κολλάει στις βλεφαρίδες σου και κάνει αυτά τα αντιαισθητικά κομπάκια στην άκρη. Εκείνο που σου προτείνουμε είναι να καθαρίζεις τακτικά το βουρτσάκι της μάσκαρας με ένα βουρτσάκι φρυδιών ή με ένα καθαρό βουρτσάκι από μία παλιά σας μάσκαρα.

Κραγιόν στα δόντια
Κατά την εφαρμογή του κραγιόν κάποιες φορές λόγω της υφής του ή λόγω της ποσότητας που βάζεις μπορεί να μείνουν υπολείμματα κραγιόν στα δόντια σου. Κατά την εφαρμογή του κραγιόν μπορείς να προστατευτείς από ατυχήματα τέτοιου είδους, εάν  βάλεις λίγη βαζελίνη στα δόντια σου σαν ασπίδα προστασίας από τους λεκέδες. Μία δεύτερη τεχνική είναι να γλείψεις τον δείκτη σου σαν να γλείφεις γλειφιτζούρι. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο και πονηρό αλλά θα δεις, εάν το κάνεις πως το κραγιόν μένει στο δάχτυλο!

Μάσκαρα όχι μόνο στις βλεφαρίδες…
Πόσες φορές έχει  τύχει να μουτζουρώνεσαι στα βλέφαρα από πάνω ή από κάτω; Αντί να αφαιρείς όλο το μακιγιάζ και να το κάνεις  από την αρχή, άφησε τη μάσκαρα λίγο να στεγνώσει. Μετά με μια μπατονέτα ελάχιστα βρεγμένη καθαρίστε το συγκεκριμένο σημείο.

Πολύ έντονο ρουζ
Σίγουρα σας έχει  τύχει να βάζεις  ρουζ και στο τέλος το αποτέλεσμα να είναι πολύ έντονο. Η παραπάνω ποσότητα ρούζ που το κάνει πολύ έντονο συμβαίνει συνήθως, όταν το ρούζ που φοράς είναι καινούργιο. Εάν χρησιμοποιείς ρουζ σε μορφή πούδρας, δοκίμασε σ’ ένα πινέλο να βάλεις λίγη από την πούδρα (αυτή που χρησιμοποιείς πάνω από το make up σου και κάνεις ένα ελαφρύ πέρασμα πάνω από το ρουζ μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν πάλι χρησιμοποιείς ρουζ σε υγρή μορφή ή mousse, σ’ ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ, βάλε λίγο από το makeup σου και ταμπονάρισέ το απαλά πάνω από το ρουζ.
Πηγή: fe-mail.gr

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net