Μαλλιά με λεπτή τρίχα: 5 μύθοι και αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις!

 

mother-and-daughter-smiling

Αρκετές από εμάς έχουμε μαλλιά με αρκετά λεπτή τρίχα. Δεν είναι κακό και φυσικά δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, απλά πρέπει να τα φροντίζουμε λίγο περισσότερο.

Κατά καιρούς, λοιπόν, έχουμε ακούσει και πιστέψεις πολλές  « θεωρίες» για τα μαλλιά με λεπτή τρίχα. Αν και εσύ δεν ξέρεις πλέον τι να πιστέψεις, διάβασε τους 5 μύθους που βρήκαμε και μάθε τι πραγματικά συμβαίνει στο τριχωτό της κεφαλής σου!

 

Μύθος 1: Αν η μαμά σου έχει λεπτή τρίχα και χάνει εύκολα μαλλιά, τότε θα έχεις και εσύ!

Αλήθεια: Όντως συμβαίνει αλλά δεν είναι καθαρά κληρονομικό. Δεν  μπορείς να ξέρεις το λόγο για τον οποίο χάνεις μαλλιά. Μπορεί να είναι το stress, η κακή διατροφή καθώς και η κακομεταχείριση της τρίχας. Επίσης είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή της ζωής σου να έχεις πολλές φύτρες στο τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα να έχεις πιο πυκνά μαλλιά από πριν!

 

Μύθος 2:  Με το πέρασμα των χρόνων η τρίχα σου γίνεται όλο και πιο λεπτή!

Αλήθεια: Δυστυχώς, η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία στην οποία αρχίζεις και βλέπεις αραίωση, λεπτή –και άσπρη- τρίχα. Μπορεί να σου συμβεί στα 25, στα 40 ή ακόμη και στα 60. Επίσης, το είδος της τρίχας των μαλλιών σου δεν αλλάζει. Μπορεί ωστόσο να γίνει πιο αδύναμη με αποτέλεσμα να σπάει πιο εύκολα ή αντιθέτως πιο δυνατή και ανθεκτική.

 

Μύθος 3: Οι ορμόνες είναι υπεύθυνες για τη λεπτή τρίχα των μαλλιών σου.

Αλήθεια:  Πολλές γυναίκες έχουν κανονικά επίπεδα ορμονών, αλλά έχουν λεπτή τρίχα και λίγα μαλλιά. Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου. Αυτός θα σου δώσει τη λύση και μέσα από τις ορμονικές εξετάσεις θα καταλάβεις αν όντως φταίει αυτό ή όχι.

 

Μύθος 4: Η πρέσα κάνει το πρόβλημα μεγαλύτερο.

Αλήθεια: Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσει η πρέσα είναι να κάνει τη τρίχα πιο αδύναμη. Κατά τ” άλλα, η τρίχα δεν μπορεί να γίνει πιο λεπτή λόγω της πρέσας.

 

Μύθος 5:  Αν έχεις λεπτή τρίχα στα μαλλιά, πρέπει να βάζεις συνέχεια conditioner.

Αλήθεια: Αυτό είναι αρκετά σχετικό για τον εξής λόγο: Αν βάζεις πολλά προϊόντα hairstyling  με σκοπό να έχεις λεία μαλλιά και να τους δώσεις μία φόρμα, τότε το πιο πιθανό είναι να μην μπορέσουν να «στρώσουν». Από την άλλη, αν δεν βάλεις καθόλου ενυδατική ή hairspray, τότε τα μαλλιά σου θα πάρουν πιο εύκολα φόρμα αλλά με τον καιρό η τρίχα θα γίνει πιο αδύναμη! Βρες μια μέση λύση, ώστε να ενυδατώνεις τα μαλλιά σου μεν, αλλά να μην το παρακάνεις δε.

 

Της Σοφίας Χρήστου

 

 
Πηγή: joytv.gr

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net