Μακριά μαλλιά: 5 συχνά προβλήματα και πως τα αντιμετωπίζουμε!

mother-and-daughter-smiling

 

Από μικρή ήθελα να έχω και μακριά, ολόισια και λαμπερά μαλλιά. Αντί γι” αυτό συνέχεια μου τα έκοβαν καρέ, στη συνέχεια έγιναν σπαστά και το φριζάρισμα πήγαινε και ερχόταν. Αν, λοιπόν, έχεις μακριά και ίσια μαλλιά από φυσικό σου, τότε σε ζηλεύω. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν έχεις και εσύ προβλήματα με τα μαλλιά σου. Η αλήθεια είναι πως όλες έχουμε προβλήματα με τα μαλλιά μας και πολλά από αυτά δεν έχουν να κάνουν με το μήκος, αλλά με την ποιότητα της τρίχας!

Διάβασε τα 5 προβλήματα που έχετε όλες οι μακρυμάλλες και πείτε μας: Τα λέμε σωστά ή όχι;

Δεν έχεις μαλλιά με όγκο.  Αν έχεις super long hair, τότε μάλλον θα ζηλεύεις τα μαλλιά της Jennifer Lopez, τα οποία είναι και μακριά και ογκώδη. Η καλύτερη λύση είναι κάνεις μύτες –δηλαδή, φιλάρισμα- στις μπροστινές τούφες. Όσο πιο κοντές μύτες, τόσο περισσότερος όγκος.

 Η ψαλίδα φαίνεται υπερβολικά. Το κακό με τα πολύ μακριά μαλλιά είναι πως όταν έχεις ψαλίδα, τα μαλλιά σου μοιάζουν με στάχια και θέλουν κατευθείαν κόψιμο. Εσύ βέβαια –όπως και κάθε γυναίκα- δεν τα κουρεύεις γιατί χαίρεσαι που μάκρυναν, αλλά η αλήθεια είναι αυτή!

Πιάνεται το χέρι σου, όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι. Θα χρειάζεσαι σίγουρα 15-20 λεπτά για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου τόσο καλά όσο να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις στη συνέχεια πρέσα. Tip: Τύλιξέ τα καλά με μία καθαρή και στεγνή πετσέτα και άφησέ τα έτσι περίπου 10 λεπτά. Ο χρόνος που θα χρειάζεσαι για να στεγνώσεις με πιστολάκι, θα μειωθεί από 5 έως 7 λεπτά.

Η περιουσία που δίνεις για προϊόντα hairstyling. Ένα προϊόν για τη ψαλίδα, ένα για το φριζάρισμα, ένα για λάμψη, ένα για όγκο και έχεις ξοδέψει πάνω από 20 ευρώ. Δεν λέμε πως τα μαλλιά δεν χρειάζονται περιποίηση, αλλά μπορείς να στραφείς σε πιο οικονομικές λύσεις , όπως τις μάσκες ομορφιάς. Υπάρχουν πάρα πολλές μάσκες ομορφιάς για τα μαλλιά και δεν θα χάσεις τίποτα να τις δοκιμάσεις.

Δεν πετυχαίνει η βαφή, αν βάφεις τα μαλλιά σου μόνη σου. Ο λόγος; Είναι δύσκολο να βάλεις την ίδια ποσότητα βαφής σε όλο το μέρος του κεφαλιού σου και ειδικά στις άκρες των μαλλιών σου. Συνήθως, λοιπόν, το αποτέλεσμα βγαίνει ανομοιόμορφο, καθώς η ρίζα έχει πιο ανοιχτό χρώμα από τις άκρες. Αν δεν θέλεις να σου συμβεί κάτι τέτοιο, τότε προτίμησε να βάφεις τα μαλλιά σου μόνο στο κομμωτήριο-ή να στα βάφει κάποιος άλλος στο σπίτι!


 


 

 Πηγή : joytv.gr

Image courtesy of  stockimages at FreeDigitalPhotos.net