Μάσκαρα: 4 λάθη που κάνεις χωρίς να το καταλάβεις!

mother-and-daughter-smiling

Όταν διαβάζεις τον τίτλο σκέφτεσαι «μα καλά τι μπορεί να κάνουμε λάθος με τη μάσκαρα; Ένα βουρτσάκι με προϊόν είναι που το «τρίβουμε» στις βλεφαρίδες μας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο». Στην αρχή και εμείς την ίδια απορία είχαμε μέχρι που σταματήσαμε να κάνουμε τα παρακάτω λάθη με τη μάσκαρα. Έτσι, και οι βλεφαρίδες μας αναδεικνύονταν περισσότερο, και το αποτέλεσμα ήταν πιο όμορφο!

1.       Δεν βουτάμε το βουρτσάκι στη συσκευασία περισσότερο από δύο φορές -για κάθε βλεφαρίδα. Όταν κάνεις τη χαρακτηριστική κίνηση «πάνω – κάτω», τότε στη συσκευασία μπαίνει –μαζί με το βουρτσάκι- και αέρας με αποτέλεσμα το προϊόν να ξηραίνεται και να έχει πιο μικρή διάρκεια. Δούλεψε καλύτερα το βουρτσάκι στις βλεφαρίδες σου περιστρέφοντάς το γύρω από αυτές.

2.       Για extra μήκος και όγκο  ξεκίνησε από τη ρίζα της βλεφαρίδας προς τις άκρες. Αν βάζεις μόνο στις άκρες, τότε καλά θα κάνεις να το σταματήσεις γιατί και θα γίνουν πιο αδύναμες και δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Ξεκίνησε από εκεί που ξεκινάει η βλεφαρίδα και με περιστροφικές κινήσεις  συνέχισε προς τα πάνω. Άπλωσε  μία με δύο στρώσεις  στο πρωινό σου βάψιμο και τρεις  στο βραδινό.

3.       Βάζεις μάσκαρα και στις πάνω και στις κάτω βλεφαρίδες; Wrong! Απόφυγε να βάζεις στις κάτω, γιατί έτσι το βλέμμα φαίνεται πιο καθοδικό και κουρασμένο. Επίσης, αν μουτζουρωθείς στα κάτω βλέφαρα-πράγμα πολύ πιθανό, θα νομίζουν όλοι πως έχεις μαύρους κύκλους.

4.       Πολύ καλό ντεμακιγιάζ! Κάνεις απλά ένα πέρασμα με το μαντηλάκι τα βλέφαρα μας σου; Ε, ξέχασέ το από εδώ και πέρα! Όπως καθαρίζουμε πολύ καλά την επιδερμίδα μας, έτσι πρέπει να κάνουμε και με τις βλεφαρίδες μας. Χρησιμοποίησε βαζελίνη ή ελαιόλαδο μία φορά την εβδομάδα και κατά προτίμηση τη μέρα που δεν θα βαφτείς καθόλου! Η καλύτερη φυσική θεραπεία!


 

 

 

 Πηγή: joytv.gr

 Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net