ΑΥΤΟΙ είναι: 4+1 Μύθοι για τα μαλλιά!

 

 

 

mother-and-daughter-smiling

 

Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από τη περιποίηση των μαλλιών, που τους πιστεύουμε. Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις ιδέες, απλά δεν λειτουργούν και μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά σας. Παρακάτω θα δείτε μερικούς από τους μύθους, που δεν πρέπει να πιστεύετε… 

1.Μύθος: Πρέπει να αλλάζετε συχνά το σαμπουάν: Ένας από τους μύθους είναι ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε συνέχεια το ίδιο σαμπουάν, γιατί τα μαλλιά σας το συνηθίζουν. Κι όμως αυτό δεν ισχύει, εάν ένα σαμπουάν κάνει καλό στα μαλλιά σας, τότε να συνεχίζετε να το χρησιμοποιείτε. Διαφορετικά, θα καταλήξετε με πολλά μπουκλάκια, που δεν θα σας τελειώνουν ποτέ. 

2.Μύθος: Να πλένετε τα μαλλιά σας καθημερινά: Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αντιθέτως, το υπερβολικό πλύσιμο θα μπορούσε να κάνει τις τρίχες να φαίνονται λαδωμένες. Το καλύτερο είναι να τις πλένετε κάθε δύο μέρες. 

3.Μύθος: Γίνονται γκρι μέσα σε ένα βράδυ: Όλοι έχετε ακούσει τις ιστορίες για ανθρώπους που βιώσανε ένα μεγάλο σοκ και ξυπνήσανε το πρωί με άσπρες τρίχες. Αλλά, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία πραγματική απόδειξη, ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Τα μαλλιά σας αρχίζουν να γκριζάρουν, είτε εξαιτίας των γενετικών παραγόντων, είτε εξαιτίας της ηλικίας. 

4.Μύθος: Εάν κόβετε τα μαλλιά σας μεγαλώνουν πιο γρήγορα: Εάν προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να τα κουρεύετε συχνά, με σκοπό να μεγαλώσουν γρηγορότερα. Αυτό δεν συμβαίνει. Τα μαλλιά μακραίνουν από τι ρίζες και δεν θα επιταχύνετε τον ρυθμό με τον οποίο μεγαλώνουν, με το να τα κόβετε συχνά. 

5.Μύθος: Εάν βγείτε με βρεγμένα μαλλιά θα αρρωστήσετε: Έχετε ακούσει τις παλιές ιστορίες, που υποστήριζαν ότι εάν, βγείτε έξω με βρεγμένα μαλλιά, θα κρυώσετε; Μην ανησυχείτε, αν δεν έχετε χρόνο και πρέπει να φύγετε από το σπίτι, δεν χρειάζεται να στεγνώσετε τα μαλλιά σας, διότι δεν θα αρρωστήσετε. Η γρίπη μεταδίδεται μόνο μέσω των μικροβίων.

 

Πηγή: star.gr

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net