Οι μύθοι του hairstyling που καταρρίπτουν όλα όσα ήξερες μέχρι τώρα!

 

mother-and-daughter-smiling

 

Όλες μας έχουμε βρεθεί σε μία στιγμή που θέλουμε να ανοίξει η γη να μας καταπιεί. Σε μία στιγμή που βλέπουμε το λατρεμένο μας μαλλί να χάνεται στο πάτωμα του κομμωτηρίου και τον κομμωτή μας να αθετεί την υπόσχεσή του «Ναι μην ανησυχείς, δυο πόντους θα στα κόψω». Ή, σε μία στιγμή που τελικά το μαλλί μας δεν είναι κόκκινο σαν της Jessica Chastain – είναι περισσότερο σαν μίας κακοχτενισμένης Άριελ.

Για αυτό, για να μην αναγκαστείτε να ψάχνετε για κάποιο «καλό» κομμωτήριο στην άλλη άκρη της Γης, σας παραθέτουμε 6 μύθους του hairstyling, για να είστε πιο υποψιασμένες την επόμενη φορά.

1. Τα σαμπουάν από το σούπερ μάρκετ είναι καταστροφικά.

Κάθε γυναίκα, όπως έχει το αγαπημένο της ζευγάρι παπούτσια που ταιριάζει ιδανικά στο σωματότυπό της και που είναι ταυτόχρονα τρομερά άνετο, έτσι έχει και εκείνο το σαμπουάν και μαλακτικό που κάνει τα μαλλιά της τρομερά λεία και λαμπερά. Και που, σύμφωνα με τον κομμωτή της αυτό φταίει για τη φθορά των μαλλιών με το πέρασμα του χρόνου.

Κατάρριψη του μύθου: Οι επαγγελματίες συμφωνούν πως, στην τελική αν λατρεύεις τα αποτελέσματα του αγαπημένου σου μαλακτικού, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτό που έχει σημασία, είναι να γνωρίζεις ποια είναι εκείνα τα συστατικά που ταιριάζουν και αναζωογονούν το τριχωτό της κεφαλής σου και όχι το πόσο ακριβό – ή πόσο διαφημισμένο – θα είναι το προϊόν που θα αγοράσεις.

Επίσης, έχε στο μυαλό σου πως τα προϊόντα styling και η καθημερινή έκθεση των μαλλιών σου σε μεγάλες θερμοκρασίες (βλέπε ισιωτικό) είναι άκρως καταστροφικά για την υφή και την ποιότητα της τρίχας. Οπότε, αν η ξανθιά ίσια -αλλά φυσικά σγουρή – χαίτη σου είναι θαμπή, μάλλον δεν φταίει το σαμπουάν σου.

2. Πρέπει να κουρεύεσαι κάθε 6 εβδομάδες.

Κατάρριψη του μύθου: Οι γυναίκες που ίσα-ίσα που βάφουν ή ισιώνουν τα μαλλιά τους, μπορούν να αποφύγουν το κομμωτήριο ακόμα και για 6-7 μήνες. Ωστόσο, αν το μαλλί σου υποφέρει από ψαλίδα και θες να το μακρύνεις, οι σπάνιες επισκέψεις στο κομμωτήριο θα επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

3. Άμα κόψεις τα μαλλιά σου φιλαριστά, θα φαίνονται και πιο πλούσια

Κατάρριψη του μύθου: Εδώ οι απόψεις διίστανται. Ορισμένοι κομμωτές υποστηρίζουν πως το να «γεμίζεις» την κορυφή του κεφαλιού σου σε συνδυασμό με το να έχεις μύτες στις άκρες, δημιουργεί τη ψευδαίσθηση των πλούσιων, πυκνών μαλλιών. Η πλειοψηφία ωστόσο υποστηρίζει, πως ο εν λόγω τρόπος κουρέματος δεν συνεπάγεται απαραίτητα την πρόσθεση όγκου. Το πιο σημαντικό, είναι να κουρεύεσαι όταν τα μαλλιά σου είναι στεγνά. Αν τα μαλλιά σου είναι υγρά, υπάρχει η πιθανότητα ο κομμωτής σου να κόψει τις λάθος τούφες μαλλιών, αφήνοντας σε με…τις τρίχες στο χέρι.

4. Οι γυναίκες με ίσια μαλλιά, πρέπει να έχουν κοντό κούρεμα

Κατάρριψη του μύθου: Καμία γυναίκα, ότι τύπου και μαλλιού και να έχει δεν θα «πρέπει» να έχει κάποιο συγκεκριμένο κούρεμα. Άμα τα μαλλιά σου δεν σπάνε και είναι υγιή, κάθε είδος χτενίσματος και κουρέματος θα σου πηγαίνει.

5. Το καθημερινό λούσιμο είναι καταστροφικό

Κατάρριψη του μύθου. Όχι, το να λούζεσαι κάθε τρεις με τέσσερις μέρες δεν επωφελεί τα μαλλιά σου. Μπορείς να τα πλένεις και κάθε μέρα, εφόσον τα στεγνώνεις πάντα με πιστολάκι για να αποφύγεις την ενοχλητική υγρασία.

6. Το συχνό βούρτσισμα των μαλλιών τους κάνει καλό

Κατάρριψη του μύθου: Μπορεί το να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου να ευεργετεί την ενυδάτωσή τους, αν έχεις σγουρά μαλλιά ωστόσο, η ζημιά που θα δημιουργηθεί από το βούρτσισμα δεν αξίζει τον κόπο. Αντ’αυτόυ, είναι καλύτερο να επενδύσεις σε ένα καλό ενυδατικό τζελ για τα άκρα των μαλλιών.

 

 Πηγή: govastileto