οχι στην υπερβολική χρήση καλλυντικών

 

 

mother-and-daughter-smiling

 

 

 Αν ρωτήσετε τις γυναίκες ποια κρέμα χρησιμοποιούν, πολλές από αυτές θα σας απαντήσουν «πολλές και διαφορετικές». Ο βομβαρδισμός που δέχεται το δέρμα με πολλές και διαφορετικές συνθέσεις, το κουράζει και το ταλαιπωρεί, με αποτέλεσμα να μη προλαβαίνει να απορροφήσει σωστά τα συστατικά που δέχεται από το πλήθος των καλλυντικών που του βάζουν.

 

 Να αποφεύγετε τη χρήση πολύ βαριών κρεμών από μικρή ηλικία, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να συνηθίσει η επιδερμίδα σας σε συστατικά που όταν αργότερα τα χρειαστεί δε θα της κάνουν απολύτως καμία διαφορά. 

 

Τα κορίτσια που περνούν εφηβική ακμή και έχουν τη λαχτάρα να δοκιμάσουν όλα τα γυναικεία καλλυντικά στο πρόσωπό τους, λες και δε θα προλάβουν όταν μεγαλώσουν, κάνουν πολύ κακό στην επιδερμίδα τους. Το μόνο που κάνουν είναι να προσθέτουν λιπαρότητα, ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά που δεν έχουν ανάγκη, με αποτέλεσμα η ακμή να επιβαρύνεται, να φουντώνει και να η θεραπεύεται ποτέ. 

 

Μαγικά ελιξίρια από κρέμες και μάσκες, γίνονται πολλές φορές θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα επειδή δεν χρησιμοποιούνται σωστά. Οι αισθητικοί που μας προτείνουν το προϊόν συνιστούν ελάχιστη ποσότητα, εμείς όμως υπερβάλουμε και έτσι το προϊόν έχει ήδη καταλήξει σε λάθος χέρια, δηλαδή στα χέρια μας. Όχι…στην υπερβολή.

 

 

 

 
Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου

 

 Πηγή: prettylife.gr

Image courtesy of  akeeris at FreeDigitalPhotos.net