Μας ρωτήσατε: Η πούδρα μου έχει σκληρύνει από πάνω, πρέπει να την πετάξω;

 

 

mother-and-daughter-smiling

 

Αν χρησιμοποιείτε πούδρα, θα έχετε παρατηρήσει πως η επιφάνειά της σκληραίνει σε διάφορα σημεία ή ολοκληρωτικά. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε πούδρα, θα έχετε παρατηρήσει το ίδιο στο ρουζ ή στις σκιές σας. Οτιδήποτε είναι σε μορφή πούδρας μπορεί να το πάθει αυτό και ο λόγος είναι απλός.

 

Το σκληρό αυτό φιλμ επάνω στο αγαπημένο σας προϊόν δημιουργείται από την λιπαρότητα των χεριών ή των πινέλων σας (κάποιος δεν πλένει συχνά τα πινέλα του) που μεταφέρεται στην επιφάνεια και κάνει αυτή την κρούστα. Πως φεύγει; Απλό… Αφενός μην χρησιμοποιείτε δάχτυλα και βρώμικα πινέλα. Αφετέρου πιάστε το σελοτέιπ σας…

 

Ναι, ναι το σελοτέιπ. Κόψτε ένα κομμάτι και κολλήστε το επάνω στην σκληρή επιφάνεια της πούδρας πιέζοντας ελαφρά. Στη συνέχεια τραβήξτε το με μια αργή αλλά σταθερή κίνηση και δείτε όλη την κρούστα (ή μάκα όπως θέλω να την λέω) να απομακρύνεται μονομιάς. Όχι λοιπόν δεν χρειάζεται να πετάξετε τίποτα, όλα φτιάχνουν εκτός κι αν είναι προϊόν που έχετε από το γυμνάσιο και έχει μουμιοποιηθεί. Αυτό είναι για πέταμα.

 

 

 Πηγή: instyle.gr