Φτιάξτο μόνη σου: Scrub για τις σκληρύνσεις με μαύρη ζάχαρη και βούτυρο κακάο

 

 

Η καλοκαιρινή έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιτείνει την ξηρότητα σε διάφορα μέρη του σώματος που το χειμώνα είναι προστατευμένα, όπως οι φτέρνες, τα πέλματα, οι αγκώνες και τα γόνατα.

Με το scrub που θα φτιάξετε μόνες σας, θα λειάνετε τις σκληρύνσεις στα συγκεκριμένα σημεία, καθώς οι χοντροί κόκκοι της μαύρης ζάχαρης απομακρύνουν εύκολα τα νεκρά κύτταρα, ενώ το φυτικό βούτυρο, που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και λιπίδια, μαλακώνει και θρέφει σε βάθος τις πιο ξηρές περιοχές του σώματος.
Βούτυρο κακάο ή καριτέ μπορείτε να βρείτε σε μεγάλα φαρμακεία.

 

Υλικά

-1½ κουταλιά μαύρη ζάχαρη

-3 κουταλιές φυτικό βούτυρο (κατά προτίμηση κακάο ή καριτέ)

-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο με αντισηπτικές ιδιότητες (π.χ. λεβάντα, δεντρολίβανο κ.ά.)

 

Προετοιμασία

Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αφού γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, το απλώνετε στα επίμαχα σημεία και κάνετε μασάζ με τα δάχτυλα. Από το πρώτο λεπτό το δέρμα σας θα αρχίζει να μαλακώνει, ωστόσο συνεχίστε το τρίψιμο για περίπου 5-7 λεπτά. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε με νερό, ζεστό κατά προτίμηση, το οποίο θα μαλακώσει ακόμα περισσότερο το δέρμα σας.

Μετά τη διαδικασία, βάλτε ενυδατική κρέμα, για να διατηρήσετε ενυδατωμένη την επιδερμίδα σας.

Ειδικά στις φτέρνες, όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα νεκρά κύτταρα, απλώνετε μετά την απολέπιση μια ενυδατική κρέμα και φοράτε βαμβακερές κάλτσες, ιδανικά για όλη τη νύχτα. 

  

 

 

Πηγή: onmed.gr