Σωστό βάψιμο ματιών – 9 Μυστικά

 

 

 

 

mother-and-daughter-smiling

 

Τα μάτια, ειδικά για το γυναικείο πρόσωπο, είναι το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό και αυτό που κάνει το βλέμμα μας ιδιαίτερο κι ελκυστικό. Μεγάλο ρόλο παίζει, όμως, και το μακιγιάζ που υιοθετούμε ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε το βλέμμα και το σχήμα των ματιών μας και να καλύψουμε τυχόν ψεγάδια.

Με το σωστό βάψιμο ματιών, μπορούμε να κολακεύσουμε την εικόνα μας, ενώ αντίθετα με ένα λάθος βάψιμο ματιών ενδέχεται και να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά μας.

Επομένως, πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια μυστικά για το σωστό βάψιμο ματιών ώστε να τα τονίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα στο βλέμμα μας και στη συνολική εικόνα του προσώπου.

9 Μυστικά για ένα σωστό βάψιμο ματιών

1. Κατάλληλη προετοιμασία: Για το πιο σωστό βάψιμο ματιών, χρειάζεται προηγουμένως και μία σχετική προετοιμασία για την υποδοχή του μακιγιάζ. Καταρχήν, καλό είναι, (για να δείχνουμε όσο πιο φρέσκιες και υγιείς γίνεται) να καλύψουμε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια μας. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε ένα κονσίλερ. Θα τοποθετήσουμε λίγες σταγόνες κάτω από τα μάτια και ταμπονάροντας με το δάχτυλό μας θα το απλώσουμε ομοιόμορφα στην περιοχή. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε μια μικρή ποσότητα από το κονσίλερ και στο καπάκι του ματιού πριν τοποθετήσουμε κάποια σκιά καθώς και λίγη πούδρα. Έτσι, έχοντας φτιάξει μία βάση για τα μάτια θα σταθεροποιηθεί το μακιγιάζ και θα διατηρηθεί περισσότερη ώρα, αλλά και θα καλυφθούν τα όποια ψεγάδια.

2. Επιλογή της ιδανικής σκιάς: Ανεξάρτητα από την απόχρωση που τελικά θα καταλήξεις να εφαρμόσεις στα βλέφαρά σου, προτείνεται να μη χρησιμοποιείς ένα μόνο χρώμα αλλά να κάνεις χρωματικούς συνδυασμούς για το αποτέλεσμα της σκιάς σου ή να παίζεις με τους τόνους μιας συγκεκριμένης απόχρωσης. Πάντα θα ξεκινάς με τον πιο ανοιχτό τόνο κι έπειτα θα απλώνεις τις πιο σκούρες αποχρώσεις. Απλά χρειάζεται προσοχή στα χρώματα που θα επιλέξεις και στον τρόπο που θα τα αναμίξεις για να είναι ομοιόμορφο κι αρμονικό το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, αν θέλεις ένα αποτέλεσμα σε πιο γήινο ύφος, μπορείς να συνδυάσεις το καφέ με το μπεζ. Αν σου αρέσει πολύ το μοβ χρώμα, μπορείς να εφαρμόσεις μία μοβ απόχρωση στο καπάκι του ματιού και μία απαλή ροζ απόχρωση στην εσωτερική γωνία του βλεφάρου.

3. Επιλογή της σκιάς με βάση τα μάτια μας: Οι γυναίκες που δεν έχουν πολύ μεγάλα μάτια αλλά αντίθετα σχετικά μικρά, συστήνεται να προτιμούν τις σκιές ματιών σε πιο ανοιχτούς τόνους και αποχρώσεις αλλά και να μην κάνουν έντονα και σκούρα περιγράμματα. Έτσι, θα φωτίζουν και θα μεγαλώνουν το μάτι αναδεικνύοντας το βλέμμα τους. Αν έχεις ήδη μεγάλα μάτια μπορείς να επιλέξεις όποια απόχρωση επιθυμείς αλλά προσέχοντας την υπερβολή. Επίσης, για το σωστό βάψιμο ματιών να πούμε ότι οι γυναίκες με πράσινα ή μπλε μάτια μπορούν (αν θέλουν να αναδείξουν ακόμα περισσότερο το χρώμα τους) να τοποθετήσουν και μία σκιά που είναι σε αντίστοιχη ή παρόμοια απόχρωση με αυτή των ματιών τους.

4. Σωστός τρόπος εφαρμογής της σκιάς: Το πρώτο που πρέπει να θυμάσαι για το σωστό βάψιμο ματιών ως προς τη χρήση της σκιάς, είναι η ποσότητα του χρώματος και η εφαρμογή του. Καλό είναι πριν απλώσεις τη σκιά στα βλέφαρά σου να μην έχεις βουτήξει το πινέλο μέσα στη συσκευασία της σκιάς αλλά να πάρεις ελεγχόμενη ποσότητα προϊόντος καθώς και να τινάξεις το πινέλο σου πριν την εφαρμογή ώστε να μη γεμίσεις το πρόσωπό σου χρώμα αλλά και να πετύχει το αποτέλεσμα που θέλεις ως προς την απόχρωση. Επίσης, χρειάζεται προσοχή και σε ένα άλλο σημείο. Προσπάθησε όταν τοποθετείς τη σκιά γύρω από τα μάτια να μην ξεφύγεις από τις γωνίες των ματιών σου, εσωτερικές και εξωτερικές. Να είσαι λίγο προσεκτική ώστε να μη φεύγει το χρώμα και γίνει ένας κύκλος γύρω από το μάτι γιατί το αποτέλεσμα θα είναι λάθος και αντιαισθητικό.

5. Λαμπερό αποτέλεσμα: Αν θέλεις να δώσεις στα βλέφαρά σου μία λάμψη και μία πινελιά ζωηράδας και νεανικότητας, μπορείς πάνω από τη σκιά σου να προσθέσεις σε μικρή ποσότητα λίγο lip gloss άχρωμο. Θα κάνει πιο λαμπερό και ιδιαίτερο το αποτέλεσμα. Επίσης, μπορείς να προτιμήσεις τις μεταλλικές σκιές για να δώσεις τη γυαλάδα που θέλεις.

6. Το κατάλληλο περίγραμμα ματιών: Όταν μιλάμε για περίγραμμα, αναφερόμαστε στο μολύβι ματιών ή στο eye liner. Μία τρίτη, βέβαια, εναλλακτική επιλογή είναι και η χρήση σκιάς ως eye liner αφού εφαρμοστεί με ειδικό τρόπο και αφήνοντας ένα «σβησμένο» αποτέλεσμα. Συνήθως, αυτή η μέθοδος προτείνεται αν δε θέλεις πολύ έντονο, γραμμικό και τονισμένο το περίγραμμα. Μπορείς να το δοκιμάσεις με όποιο χρώμα σκιάς θέλεις αρκεί να εφαρμοστεί με βουρτσάκι ή μπατονέτα. Το κλασικό περίγραμμα (eye liner, μολύβι) είναι ο ιδανικός τρόπος για να τονίσουμε και να αναδείξουμε τα μάτια και το βλέμμα μας και μπορεί να δώσει το αμυγδαλωτό αποτέλεσμα που θεωρείται το πιο ελκυστικό. Για τη σωστή τοποθέτηση του περιγράμματος καλό είναι να μην ξεκινάμε την εφαρμογή από την βρύση του ματιού αλλά από τη μέση περίπου του βλεφάρου και σε λεπτό πάχος και στη συνέχεια να την επεκτείνουμε προς την εξωτερική γωνία του ματιού κάνοντας σταδιακά πιο παχιά τη γραμμή. Μπορείς να κάνεις και στο κάτω βλέφαρο γραμμή και να τις ενώσεις προς το τελείωμα ή να αρκεστείς στην πάνω γραμμή. Αν δεν είσαι πολύ έμπειρη μην ανησυχείς γιατί με την εξάσκηση θα πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα.

7. Σχήμα βλεφαρίδων: Πριν φτάσουμε στο απαραίτητο και αγαπημένο σημείο της μάσκαρας, πρέπει να προηγηθεί μία προετοιμασία και στις βλεφαρίδες μας. Επειδή αρκετές γυναίκες δεν έχουν καμπυλωτές ή ανοδικές βλεφαρίδες και αντίθετα συχνά είναι πολύ καθοδική η κατεύθυνσή τους, είναι πολύ πιο ωραίο το αποτέλεσμα βαφής των βλεφαρίδων αν προηγουμένως έχουμε χρησιμοποιήσει ένα ψαλίδι βλεφαρίδων για να τις γυρίσουμε και να τους δώσουμε την επιθυμητή καμπύλη. Έτσι θα αναδειχθεί η μάσκαρα, θα τις βάψουμε πιο εύκολα χωρίς μουντζούρες και θα είναι πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

8. Μάκαρα για πάντα! Το καλύτερο και πιο απαραίτητο κομμάτι του μακιγιάζ είναι η μάσκαρα. Δε γίνεται να λείπει από το σωστό βάψιμο ματιών η σωστή εφαρμογή της στις βλεφαρίδες μας. Η μάσκαρα αναδεικνύει και τονίζει με άψογο τρόπο τις βλεφαρίδες μας και συνεπώς το βλέμμα και τις περισσότερες φορές μπορεί να κάνει ελκυστικό το αποτέλεσμα χωρίς άλλο μακιγιάζ. Για τη σωστή εφαρμογή της θα ξεκινάς πάντα από τη ρίζα της βλεφαρίδας στη γραμμή του βλεφάρου και θα πηγαίνεις σταδιακά προς την άκρη με μικρές κινήσεις. Συστήνεται να τοποθετείς κάθε φορά πάνω από μία στρώση για να είναι πιο έντονο το αποτέλεσμα και να δίνεις έμφαση. Μία πλούσια δόση από μάσκαρα (2-3 εφαρμογές) είναι ιδανική. Συνήθως το αποτέλεσμα είναι πιο όμορφο και φυσικό αν βάψεις τις πάνω βλεφαρίδες μόνο αλλά αν θέλεις μπορείς να τονίσεις λιγάκι και τις κάτω. Επίσης αναλόγως τι επιθυμείς περισσότερο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μάσκαρα για πυκνότητα και όγκο ή για μήκος των βλεφαρίδων. Ή να τις συνδυάσεις.

9. Σωστά φρύδια: Μπορεί το σχήμα και το στιλ των φρυδιών μας να μην αποτελεί ακριβώς κομμάτι του μακιγιάζ αλλά παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό και στην εικόνα του προσώπου μας. Τα φρύδια είναι κάτι σαν το κάδρο του προσώπου γι’ αυτό και αν θέλουμε το μακιγιάζ μας να έχει καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να έχουμε φροντίσει και για ένα αρμονικό και σωστό σχήμα φρυδιών που θα κολακέψει και θα αναδείξει το βλέμμα μας. Το καλύτερο σχήμα φρυδιών είναι εκείνο που κάνει τόξο και όχι τόσο το καμπυλωτό.

 

 

 

Πηγή: dynamikhgynaika.gr

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net