10 συχνές απορίες για τη βαφή μαλλιών στο σπίτι

 

mother-and-daughter-smiling

 

Αν έχεις αποφασίσει να γίνεις η hair colorist του εαυτού σου σίγουρα κάποιες από αυτές τις απορίες για τη βαφή μαλλιών στο σπίτι θα είναι και δικές σου. Πάρε τις απαντήσεις που ζητάς από την Erin Bogart, hair colorist σε ένα από τα μεγαλύτερα hair salon της Νέας Υόρκης.

«Πόσο εύκολο είναι να βάψω μόνη τα μαλλιά μου;»
Οι δυνατότητες είναι αρκετές, ξεκινώντας από το να καλύψεις τις πρώτες άσπρες τρίχες μέχρι και να πειραματιστείς με διαφορετικές αποχρώσεις. Οι δυσκολίες προκύπτουν όταν τα μαλλιά σου είναι πολύ ταλαιπωρημένα από άλλες τεχνικές εργασίες ή από κακή φροντίδα γενικότερα. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα περιποίησης για να αποκαταστήσεις τη δομή της τρίχας, πράγμα το οποίο θα τη βοηθήσει να απορροφήσει και να κάνει το χρώμα να λάμψει.

 

«Πόσο συχνά είναι σκόπιμο και ασφαλές να χρησιμοποιώ βαφές;»
Αυτή είναι μια από τις πιο συχνές απορίες για τη βαφή μαλλιών στο σπίτι. Η απάντηση είναι πως η συχνότητα είναι ανάλογη με το είδος βαφής και την κατάσταση των μαλλιών σου. Σημαντικό κριτήριο αποτελεί και το χρώμα της τρίχας, αν, για παράδειγμα, είναι γκρίζα ή παρουσιάζει διαφορά χρώματος στη ρίζα και τις άκρες. Γενικά, πάντως, καλό είναι η βαφή να επαναλαμβάνεται κάθε 3 έως 6

εβδομάδες.

«Πώς θα πετύχω αποτέλεσμα σαν να βγήκα από το κομμωτήριο;»
Για να αποκτήσεις το ιδανικό τελικό χρώμα που επιθυμείς, πρέπει να επιλέξεις μια απόχρωση δύο τόνους πιο ανοιχτή ή πιο σκούρα από το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου. Χρειάζεται να αντιλαμβάνεσαι με ακρίβεια το φυσικό σου χρώμα, να διαβάζεις με προσοχή τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και να φροντίζεις την υγεία των μαλλιών σου.

 

«Πότε θεωρείται αναγκαίο να απευθυνθώ σε επαγγελματία για τη βαφή μου;»
Όταν μιλάμε για κάλυψη των λευκών ή μια απόχρωση κοντά στο φυσικό τόνο σου, μόνιμη βαφή ή ανταύγειες, όλα είναι εύκολα και στο σπίτι. Όταν όμως το αποτέλεσμα που ζητάς είναι λίγο περισσότερο εξεζητημένο ή θέλεις να ξανοίξεις τα μαλλιά σου πάνω από τρεις τόνους, ή να κάνεις ντεκαπάζ, τότε καλύτερα απευθύνσου σε επαγγελματία.

 

«Όταν αλλάζω χρώμα μαλλιών, πρέπει να βάφω και τα φρύδια μου;»
Για να είναι αυτή μια από τις απορίες για τη βαφή μαλλιών στο σπίτι , τότε μάλλον κάνεις σημαντικές αλλαγές στα μαλλιά σου. Πάντως, σε απλές περιπτώσεις μικρής αλλαγής της φυσικής σου απόχρωσης, το χρώμα των φρυδιών δεν πρέπει να αλλάζει. Βάφοντάς τα, για παράδειγμα, ξανθά ή κόκκινα, θα δείχνουν πολύ ψεύτικα. Αντίθετα, προτιμότερο είναι το να σκουρύνουμε ελαφρά τα φρύδια, αφού τονίζεται περισσότερο το βλέμμα. Επίσης, ενδείκνυται το βάψιμο όταν τα φρύδια έχουν γκριζάρει έντονα. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να τους δώσουμε έναν πιο χρυσαφί τόνο, για να φωτίσουμε το συνολικό look.

«Θέλω να βάψω τα μαλλιά μου για πρώτη φορά. Ποια βαφή να προτιμήσω;»
Την προσωρινή ή την ημι-μόνιμη, γιατί αν δε σου αρέσει το αποτέλεσμα, μπορείς να το διορθώσεις εύκολα με μερικά λουσίματα.

 

«Εάν έχω κάνει χένα, μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου;»
Όχι, γιατί τα μεταλλικά άλατα που περιέχει, όταν έρθουν σε επαφή με την αμμωνία της βαφής, αποδυναμώνουν την τρίχα και την κάνουν εύθραυστη.

 

«Τα λευκά μαλλιά δεν καλύπτονται καμιά φορά. Γιατί συμβαίνει αυτό;»
Η πιο συχνή από τις απορίες για τη βαφή μαλλιών στο σπίτι των γυναικών μετά τα 35 (ναι ασπρίζουμε νωρίς!). Η απάντηση είναι διότι τα μαλλιά δεν περιέχουν καθόλου μελανίνη και χρειάζονται περισσότερη ώρα για να χρωματιστούν. Ένα έξυπνο κόλπο είναι να αρχίσεις την εφαρμογή από τα σημεία που υπάρχουν περισσότερα λευκά, ώστε η βαφή να μείνει πάνω τους περισσότερη ώρα.

 

«Εάν δεν πετύχω τελικά την απόχρωση που θέλω, τι μπορώ να κάνω;»
Εκτίμησε πρώτα το αποτέλεσμα. Εάν δεν είναι τέλειο, μην κάνεις τίποτα και προσπάθησε την επόμενη φορά να είσαι πιο προσεκτική. Εάν όμως είναι σκέτη… καταστροφή, δύο λύσεις υπάρχουν: πρώτον, να ζητήσεις βοήθεια από την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών στο τηλέφωνο που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία της βαφής και, δεύτερον, να επισκεφτείς άμεσα ένα καλό κομμωτήριο για επανόρθωση.

 

«Μπορώ να κάνω κάτι για να διατηρείται περισσότερο το χρώμα στα μαλλιά μου;»
Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε ένα μαλακτικό λάδι, αμυγδαλέλαιο ή μια ενυδατική μάσκα μαλλιών, που θα αφήσεις στα μαλλιά σου για μία ώρα τουλάχιστον. Τα βαμμένα μαλλιά διατηρούν το χρώμα τους ανεξίτηλο για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

 

 

 

Πηγή: helloladies.gr
Image courtesy of Victor Habbick at FreeDigitalPhotos.net